25 / 04 / 2024

Murat Macun, Bağ Pastanesi'ni icradan almış!

Murat Macun, Bağ Pastanesi'ni icradan almış!

Bağ Pastanesi'nin eski sahipleri borçları nedeniyle icraya düşmüş. Pastane zinciri ve isim haklan da icradan satışa çıkmış. Sancaktepe şubesinin sahibi Murat Macun da ihaleye girmiş ve ihaleyi alarak bayisi olduğu zincirin sahibi olmuş.



Dergimizi takip edenler hatırlayacaklardır, önceki hafta Bağ Pastanesi'nin sessiz sedasız el değiştirdiğini yazmıştık. Haberimizde kuruluşu 1960'a dayanan pastanenin sahibi Aydın Ildız'ın, Bağ Pastanesi'ni mağazaları, isim hakkı ve üretim tesisiyle birlikte Sancaktepe şubesinin sahipleri Macun Ailesi'ne sattığını yazmıştık.

Ama işin aslı öyle değilmiş.

Para'dan Çiğdem Yücesoy Subaşı'nın öğrendiğine göre, olay şöyle gelişmiş. Pastanenin eski sahipleri borçları nedeniyle icraya düşmüş. Pastane zinciri ve isim haklan da icradan satışa çıkmış. Sancaktepe şubesinin sahibi Murat Macun da ihaleye girmiş ve ihaleyi alarak bayisi olduğu zincirin sahibi olmuş.

Macun aslında iklimlendirme sektöründe faaliyet gösteriyor. Pastane bayiliğine dört yıl önce finans kökenli eşi Birgül Macun için girmiş ve Sancaktepe bayiliğini almış. Macun, "Dört yıl önce bayilik sözleşmesi imzalarken 'Gün gelecek Bağ Pastanesi'nin sahibi olacaksın' deseler güler geçerdim" diyor.

Macun, kan kaybeden markanın öncelikle üretim tesisinde ekibi güçlendirmiş. Bu yıl markayı yeniden ayağı kaldırıp, altyapısını sağlamlaştıracakmış. Gelecek yıl şubeleşme için harekete geçilecekmiş. Büyümede aceleci davranmayacakmış...


Geri Dön