19 / 04 / 2024

Murat Teker: TOKİ mobilya sektörünü canlı tuttu!

Murat Teker: TOKİ mobilya sektörünü canlı tuttu!

Mobilya devleri arasına giren Cardin Concept"in patronlarından TOKİ itirafı. œKonut varsa yaşam, yaşam varsa mobilya var demektir. Bu gerçeği TOKİ kanıtladı



Cazip kampanyalar ile emlak sektöründe rekabet artınca diğer firmaların yanı sıra on binlerce konut satan TOKİ"den ev sahibi olanlar mobilyada alınca krizi en kolay aşan sektör olduk diyen işadamı Murat Teker  TOKİ  sayesinde hedef büyütüp ihracat hacminide genişlettiklerini söyledi.  
 
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı"nın   (TOKİ)   Türkiye"nin dört bir yanında başlattığı konut edindirme projelerinin özellikle mobilya sektörünü canlı tuttuğu belirtiliyor. İş adamlarına göre satılan her ev için mobilya düşünülüncede emlak sektörü   mobilyacıların kriz şemsiyesi oldu. TOKİ sayesinde satışlar patladı ve   işler tıkırında oluncada çoğu mobilyacı hedef büyütüp yırtdışına olan ihracat çemberini bile genişletti.
 
 
œTOKİ şžAHA KALDIRDI

Bu tespit ekonomik krizi etkilenmeden hatta dahada büyüyerek atlatan Cardin Concept"in Yönetim Kurulu Üyesi Murat Teker"e ait. Teker 2006"de temelini atıp 2007"de üretime başladıkları fabrikalarının iş hacimin dahada genişlettiğini söylüyor.   Murat Teker mobilya sektöründeki canlılığın TOKİ ile dahada hız kazandığını belirterek œ Manzara ortada. Konut varsa yaşam, yaşam varsa mobilya var demektir. Bu gerçeği TOKİ kanıtladı. Dedi.
 
 
REKABET KIZIşžINCA

TOKİ"nın ev edindirme projeleri kapsamında başlattığı   kampanyalara diğer inşaat devlerininde kayıtsız kalmadığını vurgulayan Murat Teker œevler kapış kapış satılınca vatandaşlar bu kez mobilyaya yöneldi. Her ev en kötü ihtimalle oturma grupları ile donatıldı. Mobilya sektörü adeta şaha kalktı. Biz kendi iş hayatımızda buna tanık olduk ve krize rağmen küçülmenin aksine dahada büyüdük dedi.
 
 
HEM VATANDAşž HEM İşž şžEKTÖRÜ HEMDE çALIşžAN KAZANDI

Emlak sektörünün getirdiği canlılığa mobilya sektörününde cazip kampanyalar başlatması piyasayı canlandırıp, hem vatandaşın hemde iş sektörünün kazançlı çıkmasının sağlandığınıda vurgulayan Cardin Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Murat Teker œ Her iki alandaki canlılık işçilerede yansıdı. Yurt içi bayilik saymızın sürekli artmasının yanında fabrikada çalışan sayısı 400"ü geçti. Krizi bahane dip işçi çıkartmak yerine mevcut çalışanların sayısın artırıp talepleri karşılamanın telaşına düştük diyerekte TOKİ"nin piyasalara kazandırdığı canlılığın öneminin altını çizdi.  

Basında yer alan diğer haberler:

Mobilya sektörünü TOKİ projeleri ayakta tuttu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı"nın (TOKİ)"nin Türkiye"nin dört bir yanında başlattığı konut edindirme projelerinin özellikle mobilya sektörünü canlı tuttuğu açıklandı.
Cardin Concept"in Yönetim Kurulu Üyesi Murat Teker yapılan her konut için mobilyaya ihtiyaç olduğunu belirterek, œKonut varsa yaşam, yaşam varsa mobilya var demektir. Bu gerçeği TOKİ kanıtladı. Cazip kampanyalar ile emlak sektöründe rekabet arttı. Diğer firmaların yanı sıra on binlerce konut satan TOKİ"den ev sahibi olanlar mobilya alınca krizi en kolay aşan sektör olduk diye konuştu. İşadamı Murat Teker, TOKİ sayesinde hedef büyütüp ihracat hacmini de genişlettiklerini söyledi.

İş adamlarına göre satılan her ev için mobilya düşünülünce de emlak sektörü mobilyacıların kriz şemsiyesi oldu. TOKİ sayesinde satışlar yükseldi ve birçok mobilya firması hedef büyütüp yurtdışına olan ihracat çemberini bile genişletti.


2006"de temelini atıp 2007"de üretime başladıkları fabrikalarının iş haciminin daha da genişlettiklerin belirten Teker, œEvler satılınca vatandaşlar bu kez mobilyaya yöneldi. Her ev en kötü ihtimalle oturma grupları ile donatıldı. Mobilya sektörü adeta şaha kalktı. Biz kendi iş hayatımızda buna tanık olduk ve krize rağmen küçülmenin aksine daha da büyüdük dedi.


Geri Dön