27 / 04 / 2024

Murat Yetkin'den Kanal İstanbul yorumu!

Murat Yetkin'den Kanal İstanbul yorumu!

Gazeteci Murat Yetkin, Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.



Gazeteci Murat Yetkin, Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kanal İstanbul'u başlatmak istemesinin amacını ekonomik sıkıntılar nedeniyle oluşan rahatsızlıkları ortadan kaldırmak olarak belirtti. Yetkin, şunları kaydetti:

"Erdoğan neden Kanal İstanbul’u bir an önce başlatmak istiyor? İnşaatın getireceği geçici iş ve gelir imkânlarını bir sonraki seçimde oya tahvil etmek için mi? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Kanal İstanbul’un 1936 Montrö anlaşmasını delmemesi konusunda Erdoğan’ı uyarıyor.

Murat Yetkin den Kanal İstanbul yorumu!

Ama artan bir aceleyle Kanal İstanbul’u bir an önce başlatmak istiyor. Muhalefet, yabancı ülke, banka ve şirketlere bu projeye girmeleri halinde kendi iktidarlarında ödeme yapmayacağı tehdidinde bulundu. Erdoğan bunun üzerine Kanal İstanbul’a girecek yabancı banka ve şirketlerin kendisinden sonra geleceklerden bu parayı “söke söke alacağını” söyleyerek muhalefeti ve aslında seçmeni dış borçlanmayla tehdit etti. Adını geçirdiği Deutsche Bank, Kanal İstanbul için başvurmadığını, Türk hükümetinden de başvuru almadığını duyurdu. Muhalefet, Erdoğan’ı Kanal İstanbul’un geçeceği arazinin önceden (sadece AK elitlere değil) Katar ve diğer Arap Körfez ülkelerinden yatırımcılara satılmasına izin vermekle suçluyor. 2011 seçimleri sırasında Erdoğan hükümetinde ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı olan, şimdi DEVA Partisi lideri Ali Babacan Kanal İstanbul’u bir “arazi rantı projesi” olduğunu söylüyor.

Adil Karaismailoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul değerlendirmesi!

Kanal İstanbul’un ilk özel projesi belli oldu!

 


Geri Dön