29 / 03 / 2024

Tunç Soyer'den Kanal İstanbul yorumu!

Tunç Soyer'den Kanal İstanbul yorumu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hükümete Kanal İstanbul Projesi için çağrıda bulundu. 



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gediz Havzası'nı besleyen Gediz Nehri'nin kirliliğinde farkındalık yaratmak ve kirliliğin kaynağını belirleyerek yerinde çözümler üretmek için Manisa, Uşak, Kütahya ve  İzmir  illerini kapsayan 401 kilometrelik 4 günlük ‘Gediz Havzası' programına başladı.

Program dahilinde açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kanal İstanbul Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Hükümete seslenen Soyer, Gediz Nehri'nin kirliğinin temizlenmesi için Kanal İstanbul'a ayrılan bütçenin kullanılmasını gerektiğini söyleyerek şu açıklamalarda bulundu: 

Tunç Soyer den Kanal İstanbul yorumu!

"Aslında devletimizin ilgili kurumlarının bildiği gerçekler. Peki neden yapılmıyor? Tercihler başka yönleniyor da ondan. Siz eğer elinizdeki kaynağı buraya değil de Kanal İstanbul diye bir yere ayırmayı tercih ediyorsanız, bunun hesabını sormak mecburiyetindeyiz.

Benim Körfezim kirleniyorsa, Türkiye’deki tarımsal üretimin yüzde 10’unu yapan Gediz Havzası eğer kirleniyorsa ve bu kirliliğin çözümü için ayırmanız gereken kaynağı buraya değil de Kanal İstanbul’a ayırıyorsanız ben, bu topraklarda yaşayan bir vatandaş olarak, üstlendiğim görev nedeniyle bunun hesabını sormak mecburiyetindeyim.

O nedenle bu 1800 kilometrelik maratonumuz bize çok daha fazla şey öğretecek. Kafa yoracağız. Çözümleri teker teker üreteceğiz. Sona doğru, tükenmeye doğru gidiyoruz. O nedenle hepimizin aklımızı başımıza toplaması lazım. O nedenle bu mesele bugün yapılan sığ siyasi tartışmaların içerisine hapsolacak bir mesele değil. Herkesin el ele vermesi lazım.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul çıkışı!


Geri Dön