19 / 03 / 2024

Murat Yılmaz: Dome Partners mimarlık birikimini 20 ülkeye yayacak!

Murat Yılmaz: Dome Partners mimarlık birikimini 20 ülkeye yayacak!

Dome Partners, geliştirdiği sistem ile 10 yılda 20 ülkede ortaklık kuracak.20 ülkede en az birer partner ile çalışmayı hedefleyen Dome'nin uzun vadeli hedefinde ise Amerika Birleşik Devletleri'nde şirket satın almak var.



Türkiye'nin mimarlıktaki bilgi birikimini dünya arenasında değerlendirmek isteyen Dome Partners, geliştirdiği sistem ile 10 yılda 20 ülkede ortaklık kuracak. Dome Partners, 10 yıldan bu yana üzerinde çalıştığı sistem ile komşu ülkeler, Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Afrika başta olmak üzere dünyaya mimarideki bilgi birikimini ihraç etmeye hazırlanıyor. 20 ülkede en az birer partner ile çalışmayı hedefleyen Dome'nin uzun vadeli hedefinde ise Amerika Birleşik Devletleri'nde şirket satın almak var. Dome Partners'ın kurucu ortağı Murat Yılmaz, yabancı firmalar ile gerçekleştirdikleri çalışmalarda bu kültürü kazandıklarının altını çizerek, şunları söyledi: Yerelleşme önemli "Hedef ülkede yerelleşebilmek, sürdürülebilir projeler gerçekleştirmek, ihalelerin devamlılığının sağlamak ve teknik şartnamelerde belirleyici olabilmek çok önemli. İşin kreatif tarafında etkin olan firmalar, inşaat malzemelerini ve iş gücünü istedikleri gibi yönlendirebiliyorlar. 


Aslında konuya bütüncül olarak bakıldığında bu hareket, Türk inşaat sektörünün dünyada çok daha etkin bir rol üstlenmesini hedefliyor.Türkiye'deki mimarların çok iyi olduğunu ama bunun yeterli olmadığını ifade eden Yılmaz, "Bu yöntem ile Kazakistan, Suudi Arabistan ve Libya'da son bir yıl içinde doğru işler yaptık. Türkiye'de oluşan bilgi birikimini satmak istiyoruz" dedi.


Vatan


Geri Dön