19 / 04 / 2024

Muratpaşa'da vakıflara ait olan alanın hastaneye çevrilmesine ret!

Muratpaşa'da vakıflara ait olan alanın hastaneye çevrilmesine ret!

Muratpaşa Belediye Meclisi, vakıflara ait olan bir alanın özel hastane alanına çevrilmesini düzenleyen imar plan değişikliği ile ilgili yapılan itirazları oy çokluğuyla reddetti.



Muratpaşa Belediyesi Ekim ayı olağan meclis oturumu Belediye Başkanı Ümit Uysal başkanlığında toplandı. Toplantıda 21 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddelerine geçmeden önce parti grup sözcüleri gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mecliste belediyenin 2017 yılı mali performans programına ve 2017 yılı mali bütçesine ilişkin Mali Hizmetler Müdürlüğünün hazırladığı yazısı Plan Bütçe Komisyonuna gönderildi. Gündemin 16’ncı maddesinde bulunan Kırcami İmar Planı ile ilgili yapılan itirazlar ise ilgili komisyonlara gönderildi.


İtirazlar reddedildi

Mecliste ayrıca daha önce Akdeniz Manşet Gazetesi’nin gündeme getirdiği Antalya’da Karayolları Bölge Müdürlüğü karşısındaki vakıflara ait olan bir alanın özel hastane alanına çevrilmesi ile ilgili gündem maddesi de görüşüldü. Bayırdır Mahallesi’nde Karayollarının karşısında bulunan vakıflara ait 1173, 1175, 1225, 1218, 1219, 1220, 1224, 1244 parsellerdeki plan değişikliğine yapılan itirazlar görüşülerek oy çokluğuyla reddedildi.  Daha önce sosyal tesis alanı olarak planlanan alanın Başkent Hastanesi’ni ilgilendiren alan olduğu iddia ediliyordu. Muratpaşa Belediyesi, Düzenleme Ortaklık Payı’nı (DOP-zayiat) esası çerçevesinde alanı özel hastane alanı ve pazaryeri olarak değiştirdi. Plan değişikliğine yapılan itirazların görüşüldüğü mecliste söz alan CHP Meclis Üyesi Songül Başkaya, plan değişikliğinin mevzuata uymadığını ayrıca 14 metrelik yolların 10 metreye düşmesi nedeniyle itirazda bulunduğunu ancak grup kararına uymak mecburiyetiyle yaptığı itiraza ret kararı vereceğini ifade etti. Söz konusu madde MHP’nin ret oyuna karşı CHP ve AK Parti’nin kabul oylarıyla geçti.


Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön