25 / 04 / 2024

Muş Ovası'na 2 milyar liralık yatırım daha geliyor!

Muş Ovası'na 2 milyar liralık yatırım daha geliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığıı tarafından son 10 yılda 1 milyar lira yatırım yapılan Muş Ovasına, yaklaşık olarak 2 milyar liralık daha yatırım yapılması planlanıyor..



Gayrisafi milli hasılada Türkiye'nin en geri kalmış ili olan Muş'la, bölge halkının kaderini devirecek dev projeler hayata geçiriliyor. Kapladığı 84 bin hektarlık alanla Türkiye'nin en geniş ovalarından olan Muş Ovası'nda. tarımsal venmttigı artırmak, modern tarıma geçilmesini saklamak ve ianm arazilerinin su altında kalmasını önlemek »çın Alparslan-2 Barajı. Muş Ovası Sulama Projesi, Arazı Toplulaştırma Projesi ve Karasu Islah Projesinin uygulanması hedefleniyor. 

Kışı başına düşen gelirde Türkiye ortalamasının gerisinde bulunan Muş'ta, tarım sektörünü canlandırmak ve ekonomik gelirleri artırmak amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından son 10 yılda 1 milyar lira yatırım yapılan Muş Ovasına, yaklaşık 2 milyar liralık daha yatırım yapılması planlanıyor. Murat Nehri üzerinde, enerji ve sulama ihtiyacını karşılamak içın geçen yıl yapımına başlanan Alparslan-2 Barajı nın tamamlanmasının ardından 84 bin hektarlık alanın, çiftçilere hiçbir maliyet yüklenmeden son teknolojiyle sulanacağı bildirildi. 


BÜYÜKERSOY: "MUŞ, TÜRKİYE'NİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK" 


Vali Vedat Buyukersoy, yaptığı açıkJamada, Orman ve Su İşlen Bakanlkjı tarafından ılın ve bölgenin kadennı değiştirecek projelerin yürütüldüğünü belirterek, 3 milyar lira değerindeki projelerin hayata geçmesiyle Muş'un Türkiye'nin parlayan yıldızı olacakını söyledi. 


Karasu Islah, Muş Ovası Sulama, Arazı Toplulaştırma ve Alparslan-2 Barajı projelerinin kent için hayatı önem taşıdığını anlatan Buyukersoy, 'Yapımı devam eden projelenn tamamlanması halinde Muş'un milli gelirden aldırı pay yükselecek, Muşlu vatandaşlarımızın geliri artacaktır. Alparsian-2 Barajı sadece enerji amaçlı değil aynı zamanda sulama amaçlı bir barajıdır. Bittiği zaman vatandaşımıza herhangi btr elektrik külfeti getirmeden ovanın tamamı en modern sistemle sulanmış olacak" dedi. 


Yeni Akit


Geri Dön