27 / 04 / 2024

MÜSİAD, Dubai'de şubeler açacak!

MÜSİAD, Dubai'de şubeler açacak!

MÜSİAD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkam Ümit Ülkü ve beraberindeki 11 kişilik işadamı ve işkadınlarından oluşan heyet, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri şehirlerinden Dubai'ye gitti.



MÜSİAD  İzmir  heyeti, Sharjah ve Ajman Ticaret Odaları ile düzenlenen ikili iş görüşmelerine katıldı. Dubai Ticari Ateşesi Serdar Fuat Kumbaracı'yı ziyaret eden ve Dubai'nin ticari yapısı hakkında bilgiler alan heyet, Dubai temasları kapsamında Expo Fuar alamın ziyaret ederek, serbest ticaret bölgeleriyle, mimari anlamda dünyanın en ünlü binalarım da inceleme fırsatı buldular. Dubai temaslarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü, bu geziye tekstil, gıda, metal, hizmet sektöründen firmaların katıldığım belirtti. 


Dubai'de hayallerin nasıl gerçeğe dönüştüğünü gördüklerini söyleyen Ülkü şöyle devam etti: "Dünyanın önemli ticaret merkezlerinden biri olan Dubai'yi de yakından görme ve tanıma fırsatı yakaladık. Oluşturulan bu şehir konseptini yerinde incelemek, modern bina ve inşaat alanlarını gezmek gibi programlarımız oldu. 

Dubai'de hayallerin nasıl gerçek olduğunu gördük. 

Hiç bir şey olmayan çöl üzerinde tamamen doğru proje mantığıyla dünyanın ilgisinin çekilebileceğine bizzat şahit olduk. Dünya'nın birçok ülkesinden alan akın turist mimari yapıları görmeye geliyor, gezmek için günler öncesinden rezervasyon yaptırıyorlar ve çok ciddi meblağlar ödüyorlar. 

İş dünyasının yeni çekim merkezi haline gelen bir bölge olan Dubai'yi gezmenin Türk ve izmirli sanayicilere ilham kaynağı olacağım düşünüyorum" dedi. 

Tekstil ve gıda sektöründe karşılıklı olarak görüşmeler neticesinde olumlu sonuçlar akrıdı. Dubai'de şubeler açılması yolunda olumlu işbirlikleri gelişti. 

Dünyanın önemli ticaret merkezlerinden biri olan Dubai ve Ajman'da karşılıklı işbirlikleri yapılması adına birçok temas gerçekleştirdiklerini de ifade eden Ülkü, "Tekstil ve gıda sektöründe karşılıklı olarak görüşmeler neticesinde olumlu sonuçlar alındı. Dubai'de şubeler açılması yolunda olumlu işbirlikleri gelişti. Genel Merkezimizin yam sıra MÜSLAD İzmir olarak yurt dışı iş gezilerini sürdüreceğiz" dedi. 


Yenigün


Geri Dön