19 / 04 / 2024

Mustafa Çelik: Sahabiye kolay bir proje değil!

Mustafa Çelik: Sahabiye kolay bir proje değil!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak olan okul ve caminin temel atma töreninde konuştu.




Kayseri Büyükşehir Belediyesi, belediye tarihinin en önemli projesi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında iki önemli sosyal alanın temelini attı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, kentsel dönüşüm alanına yapılacak olan okul ve caminin temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı. Törende açıklamalar yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Yeni Sahabiye’nin Kayseri’nin geleceğine bırakılacak en büyük miras olacağını belirtti.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Alanı’nda yer alan okul ve caminin temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in dışında Vali Süleyman Kamçı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Sami Dedeoğlu, Hayırsever Recep Mamur, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar da katıldı. 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sahabiye’nin Kayseri’nin geleceğine ve gelecek nesillerimize en büyük armağan olacağını söyledi. Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Türkiye’nin en komplike kentsel dönüşüm projelerinden birisi olduğunu dile getiren Başkan Çelik, “Ankara’da Kızılay ve Ulus, İstanbul’da Taksim ne anlam ifade ediyorsa Kayseri’de de Sahabiye aynı anlamı ifade ediyor. Böylesine önemli bir alanda yapacağımız dönüşüm ve bu alanda temelini atacağımız sosyal donatılar Kayseri’nin geleceğine bırakacağımız en önemli miras olacaktır” diye konuştu.
 

“SAHABİYE KOLAY BİR PROJE DEĞİL”


 
Sahabiye ve Fatih Mahallelerinin bir zamanlar Kayseri’nin en değerli alanları olduğunu; ancak zamanla metruk binalarla dolduğunu ve her türlü olumsuzluğa açık hale geldiğini söyleyen Başkan Çelik, bu nedenle kentsel dönüşümün kaçınılmaz hale geldiğini belirtti. Başkan Mustafa Çelik, “Sahabiye projesiyle kolay bir projeden bahsetmiyoruz. Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi en fazla sabır, en fazla para ve en fazla mesai isteyen projelerimizin başında geliyor. Çünkü küçük bir alandan bahsetmiyoruz. Tamamı 50 hektarlık bir dönüşüm alanından bahsediyoruz. 624 adet binada, 3 bin 800 adet konut, 1620 adet işyeri, 400 adet diğer nitelikteki bağımsız bölüm olmak üzere, toplam 5 bin 820 adet bağımsız bölümün dönüşmesinden söz ediyoruz. Tüm bu yapıların yaklaşık inşaat alanı 600 bin metrekareyi buluyor. Ve çok önemli bir ayrıntıyı daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Mevcut haliyle tek bir metrekare yeşil alanın bulunmadığı Sahabiye’de kentsel dönüşümle birlikte 510 bin m2’lik alanın 350 bin m2’si yeşil alan olacak” dedi.

Birinci uygulama etabında bulunan hak sahipleri ile şeffaf, eşit, adil ve rızaya dayalı uzlaşma görüşmelerini yaparak yüzde 98 gibi çok büyük bir oranla uzlaştıklarını ve birinci etapta temel atma seviyesine geldiklerini belirten Başkan Çelik, ikinci uygulama etabında da uzlaşma görüşmelerine mart-nisan aylarında başlayacaklarını söyledi.


Geri Dön