29 / 03 / 2024

Mustafa Cengiz'den Florya ve Riva açıklaması!

Mustafa Cengiz'den Florya ve Riva açıklaması!

Divan Kurulu Olağanüstü Toplantısı hakkında konuşan Mustafa Cengiz, "Bu toplantıyı Emlak Konut’un yaptığı fesih ile alakalı yaptığımız KAP açıklaması sebebiyle yaptık" dedi...



Galatasaray Spor Kulübü Eylül Ayı Divan Kurulu Olağanüstü Toplantısı, Gayrettepe Dedeman Otel’de basına kapalı olarak yapıldı. Toplantının sona ermesinin ardından sarı kırmızılı kulübün başkanı Mustafa Cengiz, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Spor Kulübü'nün resmi sitesinde yer alan habere göre, ilk olarak düzenlenen Divan Kurulu Olağanüstü Toplantısı hakkında konuşan Mustafa Cengiz, “İki tane ana konumuz vardı. Olağanüstü toplantımıza 400’e yakın pan ve kulüp üyesi katıldı. Bu toplantıyı Emlak Konut’un yaptığı fesih ile alakalı yaptığımız KAP açıklaması sebebiyle yaptık. Tabii ki hem camiamız hem de spor camiası bunu merak ediyor. Tabiri caizse biz milyar Dolarlık evimizi barkımızı verdik, karşılığında henüz bir şey de elde etmiş değiliz. İki yıl önce alınmış karara göre Emlak Konut’un bize ödemesi gereken 508 milyon TL vardı. Bu para kırdırılmış, çeşitli transferler ve harcamalar yapılmış. Bu gayet doğal. Ancak siz milyar Dolarlık Riva ve Florya’daki haklarınızı kalkıp 340 milyon TL’ye vermezsiniz. Bu 60 milyon Euro yapar, çok düşük bir bedel. Riva bizim evimiz barkımız. Riva ile Florya çok önemli varlıklar. Bizim bunları 60 milyon Euro’ya satacak halimiz yok. Galatasaray camiası müsterih olsun. Emlak Konut da Devletimizin bir kuruluşu. Onların da tabii ki beklentileri var. Bu son yapılan açıklama maalesef herkesi vurdu. Riva’da devam eden çok değerli bir inşaat var. Riva projesi yürüyor ve yürümeye devam edecek. Florya konusuna gelince, Kemerburgaz’ı ruhsatsız olarak işgal eden şahsın mahkemeden aldığı yürütmeyi durdurma kararı var. Biz bu nedenle o süreci tamamlayamıyoruz. Hukuk Devletinde bizim cebren bir yeri işgal etmemiz gibi bir durum olamaz. Biz hukuka uymak zorundayız. Bugün şunu gördük ki, camiamız bu konuda çok hassas. Yönetime gereken desteği veriyorlar fakat haklarımızın korunması açısından aşırı hassasiyet gösteriyorlar. Devletimiz stattan bu yana bize büyük destek oldu. Onlara çok teşekkür ediyorum, her zaman da destek oluyorlar. Bu işin sükunet ve sulh ile hem Devletimizin hem Galatasaray camiasının hem de müteahhitlerin yararına olacak şekilde çözüleceğine inancımı muhafaza ediyorum. Bir sorun var önümüzde ama bu çözülmeyecek bir sorun değil. Yeter ki iyi niyet olsun" diye konuştu.

Galatasaray Riva ve Florya projeleri ne olacak?
 


Geri Dön