29 / 03 / 2024

Mustafa Demir: Ayvansaray projesi kesitte yapılmış bir hata!

 Mustafa Demir: Ayvansaray projesi kesitte yapılmış bir hata!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ayvansaray Mahallesi'nde belediyesinin başlattığı yenileme projesi hakkındaki iddialara ilişkin olarak, ''Baştan sehven yapılmış, sadece kesitte yapılmış bir hata'' dedi.



 Demir, Ayvansaray Mahallesi'nde belediyenin başlattığı yenileme projesi hakkında, bir gazetenin ''Müteahhide 3 kat, mülk sahibine 2 kat izin verildiği'' iddiasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Ayvansaray'daki avan projelerinin hepsinin kurul tarafından onaylandığını dile getiren Demir, avan projelerinin, kesit, kat planı, uygulama projeleri bulunduğunu anlattı. 

     Demir, söz konusu 3 projenin birinde 2869 ada 12 parselde kesitli 2 kat olarak görüldüğünü kaydederek, ''Kurul tarafından onaylı projede, kesitli 2 kat görünüyor. Ama aynı zamanda kurul tarafından onaylı kat planlarında 3 kat görünüyor. Yine şu anda kurul onayında olan uygulama projemizde de 3 kat görünüyor. Bu tür çalışmalarda, bu tür yanlışlıklar son derece doğaldır'' dedi. 

     2869 ada 12 parselin sahibinin, Fatih Belediyesi'ne 6 Aralık 2011 tarihinde, 'Burayı kendim yapmak istiyorum' diye müracaatta bulunduğunu aktaran Demir, şöyle devam etti: 

     ''Buranın sahibine biz, 11 Aralık 2011 tarihinde benim başkan yardımcımın imzasıyla, '2869 ada 12 parsel onaylı avan projeye göre konut alanında kalmakta olup, Kuyu Sokak'tan 1.66 metre geri çekilerek, H zemin artı 2 normal kat irtifa almaktadır' diye yazısını vermişiz. Bu yetmemiş, bir de ekte, Kuyu Sokak 2869 adanın 12 parselinin durumunu bildirmişiz. Ekinde yine aynı parsele ait 3 katlı yapıyı vermişiz. Bu da yetmemiş, mülk sahibine imar durumu vermişiz. İmar durumunda da 'Söz konusu parsel, onaylı avan projeye göre, konut alanında kalmakta olup, Kuyu Sokak'tan 1.66 metre geri çekilerek H zemin 2 normal kat' olarak verilmektedir. 

     Netice itibariyle baştan sehven yapılmış, sadece kesitte yapılmış bir hata ki, biz bunun zaten hata olduğunu söylüyoruz ve gelen mülk sahibine de bunu defalarca söyledik. Mülk sahibinin elinde de kurul onaylı projeyle doğru orantılı, kendisinin yapabileceği, 3 kat olarak yapabileceği evrakları da bulunmakta.'' 

     

     -''Hukuki mücadeleyi de devam ettireceğiz''- 

     

     Bu konuda çalışma başlattıklarını belirten Demir, ''Pazartesi günü itibariyle hukuki mücadeleyi de devam ettireceğiz'' dedi. 

     Demir, ''Mevcut bina 3 kat. 3 katlı binayı siz nasıl 2 kat olarak verebilirsiniz- Zaten bu da mümkün değil. Bütün avan projelerini yaparken müteahhide ayrı avan proje, kendi başına yapan mülk sahibine ayrı proje yapmıyoruz zaten. Burayı bir bütün olarak düşünüyoruz ve bütün adalardaki bütün parsellerin tek tek projelerini yapıyoruz, avan proje olarak kurula sunuyoruz'' diye konuştu. 

     Fatih'in neredeyse yüzde 10'unu yenileme alanı ilan ettiklerine değinen Demir, bütün projeler içerisinde bir adada bir parselin kesitinde ''yanlışlık'' yapılmasının, ''son derece doğal'' olduğunu söyledi. 

     Demir, yanlışın hemen fark edilip, bütün yazışmaların 3 kat üzerinden yapılmasının ardından, durumun basında yer almasının kendilerini üzdüğünü ifade etti. 

     

     Muhabir: Andaç Hongur / Neşat Ergül 

     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu


AA



Geri Dön