24 / 04 / 2024

Mustafa Şayin: İnşaat sektörü 1 Kasım'ı bekliyor!

Mustafa Şayin: İnşaat sektörü 1 Kasım'ı bekliyor!

İnşaat sektöründeki durgunluğu değerlendiren Oluşum Grup'un sahibi Mustafa Şayin, hükümetin kurulmaması nedeniyle sektörde durgunluk yaşandığını ve 1 Kasım seçimlerinin beklendiğini söyledi.



İzmir'deki inşaat sektörünü değerlendiren Oluşum Grup'un sahibi Mustafa Şayin, piyasalarda durgunluğun hâkim olduğunu söyledi. 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümet kurulamamış olmasından dolayı iş dünyasında durgunluğun yaşandığını ifade eden Şayin, inşaat sektörünün yeni yatırımlar için hükümetin kurulmasını beklediğini kaydetti. Torbalı'da bir yıldır faaliyet gösteren ve yapı denetim, inşaat ilerleme kontrolü, inşaat danışmanlığı ve proje tasarım aynı çatı altında toplayan Oluşum Grup'un sahibi Mustafa Şayin, Özellikle inşaat sektöründe olmak üzere piyasalarda genel olarak bir durgunluk olduğunu ifade ederek, 1 Kasım seçimlerinden sonra piyasanın yeniden hareketleneceğini söyledi. 


"ENGEÇ 2 KASIM'DA HÜKÜMET KURULMALI" 

İnşaat sektörüne yönelik yaptığı yatırımlarla dikkat çeken başarılı iş adamı Mustafa Şayin, "Genel seçimler, Kurban Bayramı, özellikle hükümetin bir türlü kurulamaması ve erken seçim gibi unsurlar, piyasadaki olumsuz havaya direkt etki eden unsurlardır. Şuanda daire satışları oldukça yavaşlamış durumda. Ne konut satışı yapılıyor nede yeni bir inşaat temeli atılıyor. Bu nereye kadar böyle devam eder bilmiyoruz. Ancak firma olarak projelerimizi, söz verdiğimiz gibi zamanında teslim ediyoruz. İster herhangi bir partinin iktidarı olsun, ister koalisyon hükümeti mutlaka 2 Kasım'da hükümet kurulmalı." 



Hasan DEMİR/Torbalı Ege Gazetesi


Geri Dön