19 / 04 / 2024

inşaat sektörü durgun mu

inşaat sektörü durgun mu

İnşaat sektöründeki durgunluğu değerlendiren Oluşum Grup'un sahibi Mustafa Şayin, hükümetin kurulmaması nedeniyle sektörde durgunluk yaşandığını ve 1 Kasım seçimlerinin beklendiğini söyledi.

İnşaat sektöründe beklentiler seçim sonrasına kaldı!

Siyası belirsizliğin yarattığı olumsuz hava ve kurlardaki artış inşaatta beklentileri seçim sonrasına erteletiyor. AYİD Başkanı Mehmet Sadıkoğlu, kur artışının satışlarda yarattığı duraklamanın çözümü için KDV indirimi öneriyor.

İnşaat sektöründe dengelenmeyen faiz oranları nedeniyle durağanlık devam ediyor!

Ekonomide gözlenen dalgalanma yerel seçimlerin geçmesiyle durulmaya başladı. Fakat tetikleyici ana sektörler olan inşaat, petrol ve otomotiv sektörlerinde mevduat faiz oranlarıyla dengelenmeyen kredi faizlerinin oranlan sebebiyle durağanlık devam ediyor.

İnşaat sektöründe yatırım çanları çalıyor!

Son 2 yılı durgun geçiren inşaat sektöründe, Kovid-19 salgını sonrasında yatırımlar yükseliyor. Yılın ilk 6 ayında ruhsat alınan yeni bina sayısında yaklaşık iki kat artış yaşandı. Özel sektör de yılsonuna kadar beklettiği milyonluk projelerini raflardan indireceğini duyurdu.

Diyarbakır’da inşaat sektörü durgun!

Diyarbakır’da son 2 yılda yaşanan çatışmalar nedeniyle inşaat sektöründe durgunluk yaşanıyor. Bölgedeki inşaat firmalarının yüzde 80'i iflasla karşı karşıya kaldı.

İnşaat sektörü durgun ekonomiyi canlandıracak!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, inşaat sektörünü 2017 yılında destekleyecek unsurlar olduğu belirtti. Gökçeadır, konut kampanyalarının sürdürülmesinin sektörü hareketlendireceğini söyledi.

Denizli'de inşaat sektörü durgun!

Yarattığı istihdamın yanı sıra, insanların hayallerini süsleyen ev hayalini gerçeğe dönüştüren inşaat sektörü Denizli'de büyük bir durgunluk içine düştü.

Batman'da inşaat sektörü durgun!

Batmanlı müteahhit ve inşaat mühendisleri, bölgede ve Batman'da yaşanan şiddet olayları yüzünden inşaat sektörünün durma noktasına geldiğini söylediler.

Şanlıurfa'da inşaat sektörü neden durgun?

Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da inşaat sektöründe durgunluk yaşanıyor. Durgunluğun temelinde hükümet kurulamaması, siyasi istikrarsızlık, terör olayları, dolar ve euronun yükselmesi yer alıyor.

Adıyaman'da inşaat sektörü durgun!

Adıyaman Besni'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren Özgür Emlak firmasının yetkilisi Özgür Kılınç, inşaat ve emlak sektöründe büyük durgunluk olduğunu belirterek, uzun zamandır emlak sektöründe satış olmadığına dikkat çekti.

İnşaat sektörü 2015'te konut desteğiyle hareketlenecek!

İnşaat sektörü, yüzde 15'lik konut yardımının da etkisiyle 2015'te hareketli günler bekliyor. Geçtiğimiz yılın ilk 6 ayını durgun geçiren inşaat sektörü, yılın ikinci yarısıyla birlikte hareketli günler yaşadı.

2015'te inşaat sektörü zayıflayacak mı?

2014 yılının Keten inşaat ve sektör için yoğun ve verimli geçtiğini fakat 2015 yılının daha durgun olacağını söyleyen Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten; inşaat sektörünün güçlü ve zayıf, fırsat ve tehditlerini anlatıyor...

İnşaat sektörü 2015'te durgunlaşmaya mı gidiyor?

2014 yılının Keten İnşaat ve sektör için yoğun ve verimli geçtiğini fakat 2015 yılının daha durgun olacağını söyleyen Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten; inşaat sektörünün güçlü ve zayıf, fırsat ve tehditlerini anlatıyor…

Selahattin Keten: 2015'te inşaat sektörü daha durgun olacak!

2014 yılının Keten İnşaat ve sektör için yoğun ve verimli geçtiğini fakat 2015 yılının daha durgun olacağını söyleyen Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten; inşaat sektörünün güçlü ve zayıf, fırsat ve tehditlerini anlatıyor…

Adana'da arsa bedellerinin yüksek olması inşaat sektörünü etkiliyor!

Adana'da inşaat sektörünün durgun olmasıyla ilgili Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli sektörün tekrar hareketlenebilmesi için belediyelerin yeni imar alanları açması gerektiğini ifade etti...

Fitch, inşaat sektöründeki beklentileri arttırdı!

Durgun bir dönemden geçen inşaat sektörünün beklentileri arttıran Fitch, Türk ekonomisine de fayda sağlayacak...

inşaat sektörü durgun mu Haberi

inşaat sektörü durgun mu

İzmir'deki inşaat sektörünü değerlendiren Oluşum Grup'un sahibi Mustafa Şayin, piyasalarda durgunluğun hâkim olduğunu söyledi. 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümet kurulamamış olmasından dolayı iş dünyasında durgunluğun yaşandığını ifade eden Şayin, inşaat sektörünün yeni yatırımlar için hükümetin kurulmasını beklediğini kaydetti. Torbalı'da bir yıldır faaliyet gösteren ve yapı denetim, inşaat ilerleme kontrolü, inşaat danışmanlığı ve proje tasarım aynı çatı altında toplayan Oluşum Grup'un sahibi Mustafa Şayin, Özellikle inşaat sektöründe olmak üzere piyasalarda genel olarak bir durgunluk olduğunu ifade ederek, 1 Kasım seçimlerinden sonra piyasanın yeniden hareketleneceğini söyledi. 


"ENGEÇ 2 KASIM'DA HÜKÜMET KURULMALI" 

İnşaat sektörüne yönelik yaptığı yatırımlarla dikkat çeken başarılı iş adamı Mustafa Şayin, "Genel seçimler, Kurban Bayramı, özellikle hükümetin bir türlü kurulamaması ve erken seçim gibi unsurlar, piyasadaki olumsuz havaya direkt etki eden...