24 / 04 / 2024

Mustafa Andıç: İnşaat sektörü hız kesmeyecek!

Mustafa Andıç: İnşaat sektörü hız kesmeyecek!

Bursa’nın önemli inşaat firmalarından biri olan Altıniş İnşaat’ın ortaklarından ve İMSİAD’ın aktif bir üyesi olan Mustafa Andıç inşaat sektörünü değerlendirdi.



Mustafa Andıç, Kentsel Dönüşüm’e de değindi. Bu süreçte hak sahiplerinin isteklerini çok abartılı bulan Andıç, gelinen noktadan çok mutlu olmadığını ifade etti.



Geçtiğimiz ay yapılan ve adeta Bursa İnşaat ve Gayrimenkul sektörünü buluşturan Bursa İnşaat Fuarı’nın yıldızlarından biri olan Altıniş İnşaat, yoluna emin adımlarla devam ediyor. 2007 yılı başında Bahri Keskin ile birlikte firmayı kuran İnşaat Mühendisi Mustafa Andıç, 10 yıldır Bursa’da konut, tadilat, dekorasyon ve konut sektöründe başarılı bir şekilde yer aldıklarını belirtti. Bununla yetinmeyip 2014 yılında da sigorta sektöründe faaliyet gösteren bir firma olduklarının da altını çizen Andıç, yaptıkları projelerle satış problemi yaşamadıklarını söyledi. Andıç sözlerini şöyle sürdürdü: “2014 yılı bizim için gayet başarılı geçti. Yaptığımız projelerde satış problemi yaşamıyoruz. Yerine uygun doğru projelerle hitap ettiğimiz kesimi iyi yakalıyoruz.  2015 seçim yılı olmasına rağmen bizi çok etkileyeceğini düşünmüyorum. Ben inanıyorum inşaat sektörü hız kesmeyecek”.


Talepler çok yüksek…

Gerek ülke çapında gerekse de Bursa’da en revaçta olan konulardan olan kentsel dönüşüme de değinen Andıç,  Kentsel Dönüşüm’ün ancak ciddi bir yatırımla uzlaşı çerçevesinde yapılabileceğini söyledi. Andıç sözlerini şöyle sürdürdü: “Kentsel Dönüşümde hak sahiplerinin istekleri çok abartılı. Bu yüzden bir türlü rayına oturamıyor. Kentsel dönüşüm noktasında çok mutlu değiliz. Çünkü kolay çözüme ulaşamıyoruz Taleplerin yüksek olması, belediyelerin yoğunluğu artırmamak adına emsal artırışı vermemeleri gibi sebepler bizleri zorluyor. Önceki alışkanlıklarımız 1-2 kişinin arazisi üzerine bina yapmak üzerine kuruluydu ancak şimdi aynı arazi belki 50 belki 100 kişinin. Dolayısıyla bu kadar insanı ortak bir paydada buluşturmak lazım”.


Vatandaşların yaşadıkları evlerin çok sağlıklı olmadığını vurgulayan Andıç, olası bir depremde büyük yıkımlarla karşılaşabileceğimizi söyledi. Andıç sözlerini şöyle sonlandırdı: “Deprem gerçeği çok ciddi ve her an kapımızda olan bir gerçek. İnsanların yaşadıkları binaların kalitesi ortada.  Ciddi bir depremde inanılmaz kötü sonuçlar yaşayabiliriz ama vatandaşlarımız bu gerçeğin çok farkında değil. Bir an önce kentsel dönüşüme başlanmalı”.


Konut Yapı


Geri Dön