26 / 04 / 2024

Mustafa Toprak: 4 bin 477 dersliğe ihtiyacımız var

Mustafa Toprak: 4 bin 477 dersliğe ihtiyacımız var

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, kentte ilköğretim ve liselerde toplam 4 bin 477 dersliğe ihtiyaç olduğunu söyledi



Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, kentte ilköğretim ve liselerde toplam 4 bin 477 dersliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Vali Toprak, Yenişehir ilçesine bağlı Yaytaş köyünde iş adamı Raif Türk tarafından yaptırılacak ek derslik protokolü imza töreninde, köyde ihtiyaçları olan 3 dersliğin bu protokolle karşılanacağını belirtti. 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında bu köydeki öğrencilerin güzel bir okulda eğitimlerine devam edeceklerini ifade eden Toprak, şunları söyledi:

"Nüfus artışına uygun olarak yeni okulları hızlı şekilde devreye sokmamız gerekiyor. Elimdeki rakamlar aslında bizim çok işimizin olduğunu gösteriyor. Onun için Raif Türk gibi arkadaşlarımıza ihtiyacımız var. Şu anda ilköğretimde 3 bin 538, ortaöğretimde de 939 olmak üzere toplam 4 bin 477 dersliğe ihtiyacımız var. Biz hem hayırseverlerimiz, hem Milli Eğitim Bakanlığımız, hem GAP eylem planı çerçevesinde, hem de  TOKİ  aracılığı ile yeni okulların hızlı bir şekilde devreye girmesini temin etmek için çalışacağız. Bir taraftan da 32 ilde okul öncesi eğitim olarak zorunlu hale geldi. Bizim amacımızda 2011-2012 yılında Diyarbakır'ı zorunlu okul öncesi zorunlu eğitim uygulamasına geçirebilmektir. Biliyoruz ki okul öncesi eğitimde okullaşma oranını ne kadar arttırabilirsek daha sonraki ilköğretim ve lise hayatındaki çocuklar daha rahat oluyor. Ciddi manada okula ihtiyacımız var. Buradan çağrı yapıyorum; lütfen hayırseverlerimiz gelsinler bu çocuklarımızın yarınlarının güzel olması adına imkanları neye ve hangi ölçüye yetiyorsa okul yapsınlar. Biz hiçbir öğrencimizin okulsuz kalmasını istemiyoruz."

Toprak, meslek liselerinin sayısının artması yönünde de çalışmaları olduğunu, bu kapsamda Diyarbakır'daki 41 lisenin 25'inin meslek lisesine, 15'inin Anadolu lisesine, birinin de sosyal bilimler lisesine dönüştürülmesi ile ilgili bakanlığa teklifte bulunduklarını kaydetti. Toprak, "Umuyoruz ki şu anda yüzde 20'ler civarında olan mesleki eğitim okullarının oranı yüzde 50'lere ulaşacaktır. Bu sayede iş dünyası da kalifiye eleman bulacaktır" diye konuştu. Daha sonra Toprak ve Türk, protokolü imzaladı.
AA

Geri Dön