25 / 04 / 2024

Mustafa Tuna: Sincan için el ele vereceğiz!

Mustafa Tuna: Sincan için el ele vereceğiz!

Kentsel yenilemeden yeni küçük sanayi sitesine kadar pek çok projenin başlaması için gayret edileceğini belrrten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, 2015 yılının Sincan'ın yılı olacağını söyledi.



2015 yılında da Ankara'nın parlayan yıldızı olmaya devam edecek. Bağlantı yollarından Yenikent banliyösüne, kentsel yenilemeden yeni küçük sanayi sitesine kadar pek çok projenin başlaması için gayret edileceğini belrrten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, 2015 yılının Sincan'ın yılı olacağını söyledi. 2014 yerel seçimlerinin ise Sincan'ın gelişimindeki istikrarın devamı için çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Tuna, vatandaşın güveni ve inancına layık olmak için 2015 yılında da durma-dan çalışacaklarını vurguladı. 


Göreve geldiği günden bu yana 500 bin vatandaşın emanetine sahip çıkmak için çalışan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Sincan'ın gelişimi için pek çok projeyi hayata geçirmeye devam ediyor. Her yılı dolu dolu geçiren sadece Sincan'ın değil Ankara'nın ufkunu açacak projelerin hayata geçmesini vesile olan Başkan Tuna, 2015 yılının da Sincan için bambaşka bir yıl olacağının altını çizdi. 2014 yılının da ayrı bir önemi olduğunu kaydeden Başkan Tuna, yerel seçimlerden aldığı destek ve güçle durmadan çalışacaklarını belirtti. 2015'in projeler yılı olacağını belirten Tuna, "Sincan, büyümeye devam edecek" dedi. 


KENTSEL YENİLEME 


Sincan kentsel yenileme projeleri ile büyük bir değişime hazırlandığını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Saraycık Mahallemizde başlatılan kentsel yenileme çalışmalarımız hızla devam ediyor. Hak sahipleri ile görüşmelerimizi tamamlandık. Toplu Konut idaremiz yakında yenilemeyi başlatacak. Saraycık Mahallemiz yakın gelecekte yüksek standartlı modern bir şehre dönüşecek" dedi. 20 bin konutta 100 bin kişiye yaşam alanı sunulacak olan proje de; Saraycık'a 7 camii, 6 sosyal tesis ve alışveriş merkezi, 2 kapalı Pazar yeri, 1 sağlık tesisi, 10 eğitim ve sağlık tesis alanı bulunacak. 


YENİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ 


Yanıcı ve yakıcı maddelerin yan yana olduğu Sincan Sanayimizin daha güvenli bir ortama kavuşması içinde çalıştıklarını belirten Başkan Tuna, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleri ile hazineden Yeni Küçük Sanayi Sitemiz için 955.715 m2 lik arazinin tapularını aldık. Güvenli ve modern bir ortamda hizmet verecek sanayimiz esnafımızın yüzünü güldürecek" dedi. 


KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ 


Sincan'ın büyüklüğüne yakışır bir Kongre ve Kültür Merkezine kavuşacağını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Kongre ve Kültür Merkezi hem mimarisi hem de büyüklüğü ile Sincan'a çok yakışacak. 30 bin m2'lik kapalı alana yapılacak olan Kültür Merkezimiz sizlerin tüm sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek" dedi.


ULAŞIMDA ALTIN ÇAĞ 


Temelli - Sincan Bulvarı ile Sincan kavşak noktası haline geliyor. 

Sadece Sincan değil Ankara'nın ufkunu açacak proje Karayolları Genel Müdürlüğü ulaşım ağına alındı. Projenin büyüklüğünden bahseden Başkan Tuna; "Dev yatırım artık gerçeğe dönüşüyor. 


Eskişehir Devlet Yolu, Ayaş Devlet Yolu ve İstanbul Çevre Yolu birbirine bağlanarak, Sincan çok önemli bir kavşak noktası haline geliyor. Karayolları Genel Müdürlüğünün ulaşım ağına alınan proje de; 7 köprülü kavşak, 7 altgeçit, 700 metrelik bir viyadük, 5 üst geçit, 3 demiryolları altgeçit köprüsü olmak üzere yaklaşık 40 kilometrelik bir bulvar yapılacak" dedi.

YENİKENT BANLİYÖSÜ Sincan Metrosundan sonra banliyönün uzatılması için de çalışmaların devam ettiğini kaydeden Başkan Tuna;" İlçemiz merkezinde yer alan banliyö trenleri de metro standardına ulaştırılarak, modernize edildi. Şimdi ise bu banliyö hattını Yenikent'e kadar uzatmak için düğmeye bastık. Devlet Demiryolları tarafından ulaşım ağına alınan hat ile birlikte son istasyon artık Yenikent olacak. Mevcut hatta ilave olarak Kavun Pazarı, Yenikent Sanayi ve Akçaören tren istasyonları oluşturulacak. Sincan'ımız ulaşımda da çağ atlayacak" diye konuştu. 


KONAKLARLA GÜZEL SİNCAN 


Sincan'ın simgeleri haline gelen  Ankara  Konaklan ile vatandaşın beğenisini kazanan Başkan Tuna, bu konakların çoğaltılması içinde çalışmaların devam edeceğini belirtti. 

Güngörmüşler ve hanımlar için birbiri ardına hizmete giren Konaklara 2015 yılında da yenileri eklenecek. 


Zafer


Geri Dön