18 / 04 / 2024

Mustafa Tuna'dan Ankapark açıklaması!

Mustafa Tuna'dan Ankapark açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna  Ankapark projesinin Ankara'nın turizmi ve ticareti açısından önemli bir proje olduğunu dile getirdi.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna Ankarapark projesine ilişkin açıklamlarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Başkan Tuna, Ankapark projesinin Ankara'nın turizmi ve ticareti açısından önemli bir proje olduğunu ifade etti. 


Tuna proje ilişkin, "Uzun yıllardır devam eden proje. Mahkeme kararları nedeniyle iş uzamış. Proje yüzde 90'ın üzerinde tamamlanmış durumda ama hala yapılması gereken bazı işler var. Buranın işletilmesi de ayrı bir iş. Profesyonel bir iş bu, herkes bunu yapamaz. Bu projenin belediye personeliyle işletilmesi doğru değil. Şu an ANKAPARK'ın tahsis süresi 10 yıl ama kanun değişikliği ile bu sürenin en az 20-30 yıl olması lazım. Bu süre uzatılmazsa projenin verimliliği de ciddi ölçüde etkilenmiş olacak. Bu yönde bazı işletmecilerle görüşmelerimiz oldu ama henüz el sıkacak durumda değil. Çinliler de gündemde ama el sıkma durumu olmadı." açıklamasında bulundu.


Başkentray Mart'ta açılıyor

Mustafa Tuna, Başkentray projesinden de bahsetti. Tuna, "Başkentray projemiz Mart ayında inşallah hizmete girecek. Ulaşımı rahatlatacak ve çok modern bir sistemle yapılacak." değerlendirmesinde bulundu.


Geri Dön