18 / 04 / 2024

Mustafa Tuna'dan Ankapark açıklaması!

Mustafa Tuna'dan Ankapark açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Ankara projeleri ile ilgili bazı açıklamalar yaptı...



Başkent gündemine ilişkin önemli açıklamalar yapan  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, yerel seçimlerden ulaşıma, Ankapark ihalesinden Eryaman Stadyumu’na kadar birçok konuda bazı açıklamalar yaptı.

ANKAPARK İHALESİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Ankapark ihalesi ile ilgili olarak gelinen süreci de şu sözlerle özetledi Başkan Tuna: “İnşallah uygun bir teklif gelir ve bizde buranın işletmesini veririz. Belediye burayı işletemez. Çünkü bu hassas bir iş. Herkes her işi yapamaz mesela ben beyin ameliyatı yapamam. Her işin bir ustası vardır. Burasını işletmek profesyonel bir iştir. Oyuncakların işletilmesi, bakımı, ayrı bir iştir. Bu işi yapan yurt dışı bağlantılı firmalar var, teklifleri de oluyor. Bu hassas ve riskli bir iş ve belediyenin yapabileceği bir iş değildir.”

 

“ERYAMAN STADINI KISA SÜREDE AÇACAĞIZ”

Eryaman’daki stat inşaatının arsa karşılığı müteahhide verildiğini ve bu nedenle istihkak ödemenin söz konusu olmadığını belirten Başkan Tuna, Eryaman Stadı ne zaman açılacak sorusuna da yanıt verdi: “Müteahhit de çalışmalarını sürdürüyor. Sadece bazı malzemelerin temininde son ekonomik sıkıntılardan dolayı bazı gecikmeler olduğunu ifade etti. Bunlar da inşallah hallediliyor. Müteahhit de gayretli bir şekilde bu çalışmayı sürdürüyor. Ayrıca Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız da konuyla direk ilgileniyor. Sağ olsunlar desteklerini esirgemiyorlar. Bir an önce bitirilme noktasında el birliğiyle gayret ediyoruz. Ankaragüçlü sporseverlerin ve Ankara’nın stada kavuşmasına az kaldı inşallah.”

Yıkım işlemleri devam eden 19 Mayıs Stadı’nın yerine yeni stat yapılacağını da söyleyen Başkan Tuna, “Bu da Ankara’mız için çok önemli ve UEFA standartlarına uygun bir stat olacak. Ankara’ya yakışır bir stat olacak inşallah. Bununla ilgili de sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız da ekibi de günlük olarak takip ediyor” diye konuştu.

Ankapark'ın ihalesi yine ertelendi!


Geri Dön