18 / 04 / 2024

Mustafa Turgut kimdir?

Mustafa Turgut kimdir?

Mersin Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut kimdir? Mustafa Turgut, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mustafa Turgut, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Mustafa Turgut...



Mustafa Turgut kimdir?

Mustafa Turgut, Rahmetli Zeyneli şoför Recep TURGUT’un oğlu olarak 1966 yılında dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Silifke’de tamamladıktan sonra 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazandı. 


Öğrencilik yıllarında ülkenin siyasal şartları ve ekonomik zorluklarına rağmen öğrenci derneklerinde ve bütün demokratik mücadelelerde aktif olarak yer aldı. 


1990 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1992 yılında  Ankara  Numune Hastanesinde Beyin Cerrahı ihtisasına başladı. 


1998 yılında ihtisasını tamamlayan Mustafa TURGUT aynı yıl, önceki adı Mersin SSK Hastanesi olan şimdiki adı Mersin Toros Devlet Hastanesi’ne tayin oldu. Mersin Toros Devlet Hastanesinde 4 yıl başhekim yardımcılığı görevinde bulundu. 


Aynı zamanda Mersin Silifke’liler Derneği’nin Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Silifke Belediye Başkan Adayı olmasından dolayı Mustafa TURGUT, Mersin Toros Devlet Hastanesindeki görevinden ayrıldı. 


Siz değerli Silifke halkının özverili çalışmaları ve oylarıyla 2014 Yerel Seçimlerde Silifke Belediye Başkanı seçilen Mustafa TURGUT, evli ve 2 çocuk babasıdır.






Geri Dön