28 / 03 / 2024

Musul'un tarihi çarşısı yeniden imar edilecek!

Musul'un tarihi çarşısı yeniden imar edilecek!

Terör örgütü DEAŞ ile savaşta büyük zarar gören Musul'un tarihi çarşısı eski haline uygun şekilde yeniden inşa edilecek.



Irak'ın Musul kentindeki tarihi çarşı, terör örgütü DEAŞ sebebiyle uğradığı yıkımdan 1,5 sene sonra yeniden inşa edilecek. 

Musul Valisi Nufeyl Hamadi, Irak'ın yarı resmi gazetesi Es-Sabah'a yaptığı açıklamada, DEAŞ unsurlarıyla girilen çatışmalar sebebiyle büyük yıkıma uğrayan Musul'un en büyük ve kadim çarşısının yeniden imarına başlayacaklarını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Hamadi, çarşıdaki dükkanların eski haline uygun bir biçimde inşa edilerek 250 gün içinde sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

Vali Hamadi, tarihi çarşının imarına ne zaman başlanacağı ve restorasyon çalışmasının kim tarafından yapılacağına dair herhangi bir bilgi vermedi. 

Musul'un "Eymen" olarak adlandırılan batı yakasındaki eski Musul bölgesinde yer alan tarihi çarşı, kenti DEAŞ'tan kurtarma operasyonu sırasında büyük zarar gördü.

Dar sokaklara sahip çarşıda konuşlanan teröristlerle güvenlik güçleri arasında aylar boyunca devam eden şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. 

Iraklı güçler, DEAŞ'ın 10 Haziran 2014'te ele geçirdiği Musul'u Temmuz 2017 tarihinde tamamen geri alabilmişti. 


Geri Dön