25 / 04 / 2024

Müteahhitler iş bırakma eylemini bitiriyor!

Müteahhitler iş bırakma eylemini bitiriyor!

40 kentte inşaatları durdurma kararı alan 20 bin İMKON üyesi, çimento fiyatlarını protesto etmek için 9 Eylül'de boykota başlamıştı. İnşaatçıların grevi bugün 17:00'da sona eriyor. 



Çimento fiyatlarını boykot etmek için 9 Eylül’de iş bırakan müteahhitler, boykotlarını bugün bitireceklerini açıkladı. Sözcü'de yer alan habere göre; İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’ndan (İMKON) yapılan yazılı açıklamada, “9 Eylül’de başladığımız boykot ve iş durdurma eylemimizi 24 Eylül 2021 saat 17.00'da sonlandırıyoruz.
Bundan sonraki sorumluluk tamamen hükümetin ve ilgili kurumlarındır. Makul maliyetlerle inşaatların bir an önce üretime geçmeleri gerekir, aksi durumda konut fiyatları ve kira artışlarının önüne geçilemeyecektir” denildi.

 Müteahhitler iş bırakma eylemini bitiriyor!

İMKON üyelerinin, boykotun sonlarına doğru kendi aralarında yeniden bir toplantı gerçekleştirip boykota devam edip etmeme kararını değerlendirecekleri belirtmişti. Dün gerçekleşen toplantıda boykotu bitirme kararı alındı. 

Eylem başarıya ulaştı

Boykot, 40 ilde 120 bin İMKON üyesini dahil ediyordu. Açıklamada, söz konusu boykotla yetkililere, muhataplara ve kamuoyuna farkındalık açısından gerekli mesajın iletildiği bu anlamda boykot ve iş bırakma çağrısının önemli derecede başarılı olduğu belirtildi. 

“Boykot ve iş durdurma eylemimiz, Türkiye kamuoyunun dikkatini çekmiş, fahiş fiyat artışları sayın Cumhurbaşkanının günlük siyasi açıklamalarında yer bulmuştur” denilen açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımızın fahiş fiyat artışlarıyla ilgili başlattığı takip sürecini ve önleyici tüm tedbirleri destekliyoruz” açıklaması yapıldı. 

Çimentocular ile müteahhitlerin kavgasının sonu ne olur?

İnşaat malzemelerinde artış şampiyonları!


Geri Dön