19 / 04 / 2024

Çimentocular ile müteahhitlerin kavgasının sonu ne olur?

Çimentocular ile müteahhitlerin kavgasının sonu ne olur?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Çimentocular mı haklı? Müteahhitler mi?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Çimentocular mı haklı? Müteahhitler mi? " başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Çimentocular ile müteahhitlerin kavgasının sonu ne olur?

1) Çimentocularla müteahhitler arasında yine savaş başladı. 20 yıldır bu piyasayı yakından takip eden birisi olarak bu savaşın yeni bir savaş olmadığını belirteyim. Ara ara alevlenir. Sonra sulh olunur.

2) Çimentocuların tek derneği vardır. Bu dernek çok güçlüdür. Sektör birbirinin ayağına basmaz. Rekabet yok denecek kadar azdır. Kimi zaman profesyoneller hedefleri gerçekleştirmek için agresifleşirler. Hemen patronları tarafından kulağı çekilir. Kesinlikle rekabete yer yoktur.

Çimentocular ile müteahhitlerin kavgasının sonu ne olur?

3) Çimento çevreyi en fazla kirleten endüstriler arasında ilk sıralarda yer alır. Gelişmiş ülkelerin çoğunda fabrika kurulmasına izin verilmez. Mevcut fabrikaların kapatılması için uğraşılır.

4) Türkiye'de çimento ve beton lobisi çok güçlüdür. Bu lobinin üstesinden gelemeyeceği sorun yoktur. Çevreyi maksimum düzeyde kirletir. Ama yaptırım uygulanmaz. Uygulanamaz. Bu iktidar meselesi değildir. Çimentocular şimdiye kadar iktidar devirmek başarısını göstermemiş olsalar da tüm iktidarlarda işlerini bir şekilde yürütmüşlerdir. Bundan sonra da yürütürler. Bundan emin olun.

Yazının devamı için tıklayın

Tarım arazileri prim yapacak ama...

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız

Kamu bankaları sıfır konutta indirim kampanyasına hazırlanıyor!

Borsa İstanbul'dan niçin bir cacık olmaz?

Bu fiyattan, bu konutları kim alıyor?

Konut piyasasında bundan sonra ne olacak?

Ticaret açısından Yahudilerle Türklerin farkları!

Kayserililerin ticarette başarılarının sırları!

Doktorlar emlak yatırımında niçin başarısız olurlar? 

 


Geri Dön