19 / 04 / 2024

Çimentocular müteahhitler kavgası

Çimentocular müteahhitler kavgası

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Rahmi Turan bugünkü köşesinde inşaat sektöründe yaşanan zam fırtınasını ve Rekabet Kurumu'nun kurucu Başkanı Prof. Dr. Aydın Ayaydın'ın çimento zamlarına ilişkin değerlendirmesini kaleme aldı. İşte Rahmi Turan'ın o yazısı...

Çimentocular ile müteahhitlerin kavgasının sonu ne olur?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Çimentocular mı haklı? Müteahhitler mi?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Müteahhitler ve çimentocuların tartışmasında son durum ne?

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 24 Eylül tarihinde sona ermesi planlanan grev süresince çimento fiyatlarında değişiklik olmaması halinde boykot süresini uzatabileceklerini açıklamıştı. Peki müteahhitler ve çimentocuların tartışmasında son durum ne?

Çimentocular ile müteahhitlerin kavgasının sonu ne olur?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Çimentocular mı haklı? Müteahhitler mi?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Müteahhitler konut kredisi faizlerinde düşüş bekliyor!

Konut kredisinde düşük faiz beklentisi arttı. Müteahhitler yakın gelecekte yüzde 1’in altının test edileceğini söyledi. Faizin 0,95’e gerilemesi ise 100 bin liralık krediyi 10 yıl vadede 25 bin 573 lira ucuzlatacak.

Türk Müteahhitler 9 ayda 15.3 milyar dolarlık iş yaptı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), 2015 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin İnşaat Sektörü Analizi'ni yayınladı. Rapora göre; 2015 yılının ilk 9 ayında, yurtdışında 15,3 milyar ABD dolarını bulan toplam 92 proje üstlenildi.

Müteahhitler tek parti iktidardan memnun!

Müteahhitler 1 Kasım seçimleri sonrası ortaya çıkan tek parti iktidarından memnun olduklarını ifade ediyor. Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, "istikrarın devam etmesiyle gayrimenkul sektöründe bir bahar havası esecek" dedi.

Müteahhitler seçim sonuçlarından memnun!

Müteahhitler 1 Kasım seçimleri sonrası ortaya çıkan tek parti iktidarından memnun olduklarını ifade ediyor. Ercan Uyan, "Hükumetin kurulması ve istikrarın devam etmesiyle gayrimenkul sektöründe bir bahar havası esecek" dedi.

Müteahhitler tek parti iktidarından memnun!

Müteahhitler 1 Kasım seçimleri sonrası ortaya çıkan tek parti iktidarından memnun olduklarını ifade ediyor. İşte, gayrimenkul sektörünün seçim sonrası yorumları....

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 1 Kasım seçim değerlendirmesi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı 1 Kasım Seçim Değerlendirmesi yaptı. Öncelik, daha fazla vakit kaybetmeden sosyal ve ekonomik reformların devreye alınması ve güven ortamının tesis edilmesidir.

Bornovalı müteahhitler hedef büyüttü!

Bornova Müteahhitler ve İş Adamları Derneği, uzun bir aranın ardından kente katkı sağlamak maksadıyla Hasan Ali Karaman başkanlığında düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi

Sultanbeyli Müteahhitler Derneği'nin başkanı Erol Demir seçildi!

Sultanbeyli Müteahhitler ve Emlakcılar Derneği (SULMED) 22.10.2015 tarhinde yapılan Kurultayla başkanını Belirledi. Oyların tamamını alan Erol DEMİR Derneğin Başkanı seçildi.

Sakaryalı müteahhitler hizmet protokolünü imzaladı!

Sakarya Müteahhitler Birliği Üyeleri ile birinci derece yakınları, göz sağlıkları için anlaşma yaptı. Sakarya Müteahhitler Birimi Derneği; özel bir göz hastane protokol imzaladı.

Türk müteahhitler Atlanta'daki inşaat sektöründe etkin!

AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, "Atlanta’daki Türk- Amerikan Ticaret Odası ile yapılan anlaşma sayesinde ise orada yükselen inşaat sektörü için adımlar atılacak. Türk müteahhitler Atlanta'daki inşaat sektöründe etkin." dedi.

Süleyman Akbıyık: Müteahhitler borçlanarak inşaat yapıyor!

Müteahhitlerin son zamanlarda zorluklar yaşadığını ifade eden Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, inşaat sektöründeki olumsuzğun önce yabancılara konut satışların durmasıyla başladığını söyledi.

Çimentocular müteahhitler kavgası Haberi

Çimentocular müteahhitler kavgası

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Rahmi Turan bugünkü köşesinde inşaat sektöründe yaşanan zam fırtınasını ve Rekabet Kurumu'nun kurucu Başkanı Prof. Dr. Aydın Ayaydın'ın çimento zamlarına ilişkin değerlendirmesini kaleme aldı. İnşaat sektöründeki artan fiyatlara ilişkin "Çimentonun son bir yılda yüzde 200 zamlanması, inşaat yapımını çok zorlaştırdı" değerlendirmesinde bulunan Rahmi Turan, Rekabet Kurumu'nun kurucu Başkanı Prof. Dr. Aydın Ayaydın'ın çimento zamlarına ilişkin açıklamasını da anlattı. 

"Durum vahim bir hal aldığından, Rekabet Kurumu'nun devreye girerek rekabeti ihlal eden üreticiler hakkında cezai işlem uygulaması gerekiyor" değerlendirmesinde bulunan Rahmi Turan, yazısının devamında şunları aktardı:

Ülkemizi bir tehlike daha bekliyor. İnşaat sektörü “iflas” noktasına geldi! Uzun yıllar altın dönemini yaşayan inşaatçılar şimdi büyük bir sıkıntının girdabında…

Artan maliyetler, inşaat sektöründe ciddi bir kriz yarattı. Çimentonun son bir yılda yüzde...