19 / 04 / 2024

Ankaralı müteahhitler Sur'un yenilenmesine destek çıktı!

Ankaralı müteahhitler Sur'un yenilenmesine destek çıktı!

Tarihi Milattan Önce’ye dayanan Sur’un yenilenmesi için elini taşın altına koymaya hazır olan Ankaralı müteahhitler ise titiz çalışmalarıyla ilçeye ‘Başkent kalitesi’ni getirmek istiyor.



Çin Seddi’nden sonraki en uzun surların çevrelediği Sur ilçesi, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden… Çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan, surlarında farklı dönemlere ait burç, kapı, kabartma ve figürleri bir arada bulunduran ve merkezinde de 180 mimari eserin yer aldığı Sur, birkaç aydır yaşadığı sıkıntılı süreçten yenilenerek çıkmak istiyor.


Söz konusu yenilenmenin ilçedeki istihdama da ciddi katkı sağlayacağını belirten Ankaralı inşaat sektörü temsilcileri, çok sayıda inşaat firmasının bir koldan başlayacağı yenileme çalışmalarının, demircisinden, sıvacısına; cephe kaplama sektöründen, boya firmalarına; seramikçiden, tuğlacıya çok sayıda sektörün koordineli çalışmasını gerektirdiğini ifade etti.


İlçeyi çevreleyen surların, çağların yıpratıcı koşullarına karşın tüm ihtişamı ve değeriyle ayakta kalmayı başardığını kaydeden Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, terör olaylarının Sur’daki bu mimari değerlere de ciddi zarar verdiğini belirtti. 


Altuntaş, muhtemel yenileme çalışmaları sonrası ilçenin bu turizm değerinin korunmasına uygun planlamalar hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:


“Sur, dünyada surlarla çevrelenmiş birkaç merkezden biri. Bu bölgelerden biri de İspanya’nın Toledo şehri. Son günlerde ülke dikkatinin de çekildiği bu şehir birkaç yıldır turizmin gözdesi hale geldi. Sur’un yeni Toledo olmasının önünde mimari açıdan bir engel yok. Güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonları sonrası yenileme çalışmaları başlarsa, ilçeyi hep beraber bir turizm cenneti haline getirebiliriz. Proje üretirken mimariye de önem veren Ankaralı müteahhitlere görev verilmesi durumunda, aynı kalitenin Sur’a da etki edeceğine eminim.”

Ankaralı müteahhitlerden çağrı

Sur konusunda atılacak adımlarla ilgili bir an önce çalışmalara başlanması gerektiğini belirten MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm ise ilçedeki binlerce yapının yenilenmesi için ciddi organizasyon gerektiğini ifade etti.

Yetkililerin bir an önce Ankaralı müteahhitlerle bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizen Gözüm, şöyle devam etti:

“Başkent Ankara’da kaliteli projeleriyle, titiz çalışmalarıyla dikkati çeken çok sayıda inşaat firması var. Biz Sur’daki bu yenilenme için hazırız. Ankara’da çok yoğun çalışıyoruz ancak Sur ülkemizin tarihi ve kültürel değeri için çok önemli. Başkent’e olduğu gibi Sur’a da emek vermeyi çok isteriz. En kısa sürede yetkililerin Sur için neler yapılabileceğine dair bir organizasyonu hayata geçirmesi gerekiyor. Bu durum istihdam anlamında da ciddi katkılar sağlayacaktır. Yapacağımız yenilikler, imza atacağımız çalışmalarla tüm dünyanın ilgisini, Sur’a ve tarihi değerine çekebiliriz.”


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Sur'da yaşanan sıkıntılı süreci aşmak için elini taşın altına koymaya hazır olan Ankaralı müteahhitler, ilçeyi İspanya'nın turistik şehri Toledo yapmak istiyor


Birkaç aydan bu yana ülke gündeminin üst sıralarında yer alan Diyarbakır'ın Sur ilçesi, yaşadığı sıkıntılı sürecin izlerini sileceği günü bekliyor. Tarihi milattan önceye dayanan Sur'un yenilenmesi için elini taşın altına koymaya hazır olan Ankaralı müteahhitler ise titiz çalışmalarıyla ilçeye 'Başkent kalitesi' getirmek istiyor. Söz konusu yenilenmenin ilçedeki istihdama da ciddi katkı sağlayacağını belirten Ankaralı inşaat sektörü temsilcileri, çok sayıda inşaat firmasının bir koldan başlayacağı yenileme çalışmalarının, demircisinden, sıvacısına; cephe kaplama sektöründen, boya firmalarına; seramikçiden, tuğlacıya çok sayıda sektörün koordineli çalışmasını gerektirdiğini ifade etti. 


MİMARİ AÇIDAN ENGEL YOK 

İlçeyi çevreleyen surların, çağların yıpratıcı koşullarına karşın tüm ihtişamı ve değeriyle ayakta kalmayı başardığını kaydeden Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, terör olaylarının Sur'daki bu mimari değerlere de ciddi zarar verdiğini belirtti. Altuntaş, muhtemel yenileme çalışmaları sonrası ilçenin bu turizm değerinin korunmasına uygun planlamalar hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Sur, dünyada surlarla çevrelenmiş birkaç merkezden biri. Bu bölgelerden biri de İspanya'nın Toledo şehri. Son günlerde ülke dikkatinin de çekildiği bu şehir birkaç yıldır turizmin gözdesi hale geldi. Sur'un yeni Toledo olmasının önünde mimari açıdan bir engel yok." 


ANKARALI MÜTEAHHİTLERDEN ÇAĞRI

Sur konusunda atılacak adımlarla ilgili bir an önce çalışmalara başlanması gerektiğini belirten MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm ise ilçedeki binlerce yapının yenilenmesi için ciddi organizasyon gerektiğini söyledi. Yetkililerin bir an önce Ankaralı müteahhitlerle bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizen Gözüm, şöyle devam etti: "Başkent Ankara'da kaliteli projeleriyle, titiz çalışmalarıyla dikkati çeken çok sayıda inşaat firması var. Biz Sur'daki bu yenilenme için hazırız. Ankara'da çok yoğun çalışıyoruz ancak Sur ülkemizin tarihi ve kültürel değeri için çok önemli."


Sabah



Haber Anadolu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Diyarbakır'ın Sur ilçesi, yaşadığı sıkıntılı sürecin izlerini sileceği günü bekliyor. Tarihi Milattan Önce'ye dayanan Sur'un yenilenmesi için elini taşın altına koymaya hazır olan Ankaralı müteahhitler ise titiz çalışmalarıyla ilçeye 'Başkent kalitesi'ni getirmek istiyor. 


ÇİN Seddi'nden sonraki en uzun surların çevrelediği Sur ilçesi, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden. Çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan, surlarında farklı dönemlere ait burç, kapı, kabartma ve figürleri bir arada bulunduran ve merkezinde de 180 mimari eserin yer aldığı Sur, birkaç aydır yaşadığı sıkıntılı süreçten yenilenerek çıkmak istiyor. Söz konusu yenilenmenin ilçedeki istihdama da ciddi katkı sağlayacağını belirten Ankaralı inşaat sektörü temsilcileri, çok sayıda inşaat firmasının bir koldan başlayacağı yenileme çalışmalarının, demircisinden, sıvacısına; cephe kaplama sektöründen, boya firmalarına; seramikçiden, tuğlacıya çok sayıda sektörün koordineli çalışmasını gerektirdiğini ifade etti. 


AYNI KALİTEDE BİZ YAPARIZ 


İlçeyi çevreleyen surların, çağların yıpratıcı koşullarına karşın tüm ihtişamı ve değeriyle ayakta kalmayı başardığını kaydeden Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, terör olaylarının Sur'daki bu mimari değerlere de ciddi zarar verdiğini belirtti. Altuntaş, muhtemel yenileme çalışmaları sonrası ilçenin bu turizm değerinin korunmasına uygun planlamalar hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi "Sur, dünyada surlarla çevrelenmiş birkaç merkezden biri. Bu bölgelerden biri de İspanya'nın Toledo şehri. Son günlerde ülke dikkatinin de çekildiği bu şehir birkaç yıldır turizmin gözdesi hale geldi. Sur'un yeni Toledo olmasının önünde mimari açıdan bir engel yok. Güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonları sonrası yenileme çalışmaları başlarsa, ilçeyi hep beraber bir turizm cenneti haline getirebiliriz. Proje üretirken mimariye de önem veren Ankaralı müteahhitlere görev verilmesi durumunda, aynı kalitenin Sur'a da etki edeceğine eminim" dedi. 


ANKARALI MÜTEAHHİTLERDEN ÇAĞRI 


Sur konusunda atılacak adımlarla ilgili bir an önce çalışmalara başlanması gerektiğini belirten MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm ise ilçedeki binlerce yapının yenilenmesi için ciddi organizasyon gerektiğini ifade etti. Yetkililerin bir an önce Ankaralı müteahhitlerle bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizen Gözüm, şöyle devam etti "Başkent Ankara'da kaliteli projeleriyle, titiz çalışmalarıyla dikkati çeken çok sayıda inşaat firması var. Biz Sur'daki bu yenilenme için hazırız. 

Ankara'da çok yoğun çalışıyoruz ancak Sur ülkemizin tarihi ve kültürel değeri için çok önemli. Başkent'e olduğu gibi Sur'a da emek vermeyi çok isteriz. En kısa sürede yetkililerin Sur için neler yapılabileceğine dair bir organizasyonu hayata geçirmesi gerekiyor. Bu durum istihdam anlamında da ciddi katkılar sağlayacaktır. Yapacağımız yenilikler, imza atacağımız çalışmalarla tüm dünyanın ilgisini, Sur'a ve tarihi değerine çekebiliriz" dedi. 



Eyüp KARA/Anadolu


Geri Dön