28 / 03 / 2024

Müteahhitlerin gözü fiyat farkı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!

Müteahhitlerin gözü fiyat farkı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada  gündemden düşmeyen Rusya-Ukrayna savaşıyla müteahhitlerin ağırlaşan maliyet artışı baskısı altında olduğunu dile getirerek,  fiyat farkı müjdesi beklediklerini söyledi.



Müteahhitlerin gözü fiyat farkı için Cumhurbaşkanı Erdoğan da!

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren söz konusu düzenlemeyle getirilen tasfiye hakkı için projelerde öngörülen yüzde 15 ilerleme oranının mevcut ihtiyaca yanıt vermekte yetersiz olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"Bununla birlikte bu düzenleme kapsamında tatmin edici bir fiyat farkı uygulaması ile zaten son çare olan tasfiyeye gerek kalmayabilecektir. Çok sayıdaki kamu müteahhidinin ayakta kalabilmek adına ümidi, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından belirlenecek fiyat farkı çözümüne kalmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın, mevcut artışlar ve devam etmekte olan enflasyonu göz önünde bulunduran bir değerlendirme ile bu oranları karşılayacak bir fiyat düzenlemesini takdir etmelerini tüm sektör adına diliyorum.
 

Müteahhit mağduru olmamak için bunlara dikkat!

Müteahhitlere müjde! Resmen 31 Aralık 2022'ye kadar uzatıldı!

Türk müteahhitlere kamu ihalelerinde öncelik talebi!


Geri Dön