19 / 04 / 2024

Müteahhitlerin yurtdışında büyüme oranlarına dikkat!

Müteahhitlerin yurtdışında büyüme oranlarına dikkat!

Özcan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özcan, yurtdışındaki müteahhit firmaların zaman birimi ile büyüme miktarları oranlarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi



Özcan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özcan, hükümetin yurtdışında Türk işadamlarını başarılı bir şekilde temsil ettiğine belirtirken, firmaların büyüme oranlarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Türk firmalarının Turgut Özal döneminden itibaren işadamları yurtdışına taşınmaya başladığını anlatan Özcan, "Burada önemli olan Türkiye'de büyüyen veya yurtdışına götürülen firmaların zaman birimi ile büyüme miktarları arasındaki oranların kabul edilebilir ve anlaşılabilir olmasıdır. Firmaların ihtiyacı olan teminat mektuplarının hükümet ve bankalarla koordine edilmesi gerekir" dedi. Kamu ihalelerindeki sorunlara değinen Özcan, çözüm için imara açılacak arsa ve araziler 1 / 100.000'lik nazım imar planında belirlenip ihaleye çıkarılması gerektiğini savundu. Özcan şunları söyledi:

"İhaleye girecek olan firmalar bütün isteklerini ve şartlarını ihale komisyonuna iletmelidir ve ihale komisyonu da bu şartlara göre firmaları ihaleye davet etmelidir. En düşük fiyatı teklif eden firmaya da bunun hesabı ihale komisyonu tarafından sorulmalıdır. Bu yüzden kamu ihale yasaları mutlaka değişmelidir"

Otoyollar konusunda AK Parti takdir edilmeli

1975'ten bu yana müteahhitlik yaptığını belirten Ali Özcan şu bilgileri verdi:

"Firma olarak orta ölçekli bir grubuz. İnşaat, mühendislik, turizm, dış ticaret ve gıda sektörlerinde faaliyet göstermekteyiz. Kınalı Ayrımı - Tekirdağ Bölünmüş Yolu işimiz devam etmektedir. Bu konuda AK Parti Hükümeti tebrik edilmelidir. Tamamı 55 km olan yolu sathi kaplama olarak tamamladık. 10 km'sini bitümlü sıcak kaplama (BSK) olarak tamamladık. 45 km daha BSK yaparak projemizi bitirmek istiyoruz"
Mehmet Safa Canat-Hasan Canat/Yenişafak


Geri Dön