27 / 04 / 2024

Müteahhitlik karnesiyle gıda sicilinde onay kalktı

Müteahhitlik karnesiyle gıda sicilinde onay kalktı

215 işlemde noter onayının kaldırılması için Noter Birliği "Olması gerekliydi" dedi. Bakanlıklara iş aşvurusunda belge onayı bitti



Bakanlar Kurulu'nun "Bürokrasinin azaltılması ve işlemlerin basitleştirilmesi" adı altında 170 yönetmelikte değişiklik yapılmasıyla 215 hizmet alanında noter onayı kaldırıldı. Parasız yatılı okullara giriş için diploma örneği, müteahhitlik karnesi almak için müteahhitlik yemin belgesi, çalışma ve gıda sicili başvurusu için gerekli olan Ticaret Sicil Gazetesi örneği ve çok sayıda bakanlık ile müsteşarlığa işe girişlerde istenen nüfus cüzdanı örneklerinde noter onayı aranmayacak. Bakanlar Kurulu önceki gün aldığı kararla bürokrasinin azaltılması için önemli bir adım attı.

Bakanlığa Başvuru

Karara göre Başbakanlık Merkez Teşkilatı, Denizcilik Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, DPT, TOKİ, Hazine Müsteşarlığı, TÜİK, Türkiye Bilimler Akademisi, Sanayi ve Ticaret, Maliye, Milli Eğitim, Bayındırlık ve İskan, Sağlık, Ulaştırma, Tarım ve Köyişleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ve Enerji Bakanlığı'nda eleman alımındaki başvurular sırasında, diploma, askerlik kurum belgesi, nüfus cüzdanı gibi belgelerde noter onayı aranmayacak. Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni, gelir kaybına yol açmasına rağmen düzenlemeye karşı çıkmadıklarını söyledi. Yeni, uzun süreden beri teknolojide gerçekleşen yenilikler sayesinde bazı işlemlerin otomatikman ortadan kalktığını söyledi. Nüfus cüzdanı, sabıka kaydı gibi birçok işlemin artık internet üzerinden alındığına işaret eden Yeni, "Mutlaka bu bizi etkileyecektir. Bu gelişmenin bir sonucudur ve olması gerekir. Kendimizi yenilemeliyiz" dedi.
İnan GEDİK/Gazete Habertürk


 

 


Geri Dön