24 / 04 / 2024

Müteahhitlik tanımlanacak!

Müteahhitlik tanımlanacak!

Konya Müteahhitler Derneği (KOMÜT), 2016'da yaptığı faaliyetler ve 2017'deki gerçekleşecek programlar ve sektördeki yeniliklerle ilgili toplantı gerçekleştirdi.



"Artık her önüne gelenin müteahhit olmaması için müteahhitlik tanımına yönelik çalışma başlattık ve bakanlığa teklif sunduk" diyen KOMÜT Genel Başkanı Ekrem Demirci, "2017 yılı sektör daha disiplinli ve daha kaliteli müteahhitlerin bir arada olacağı yol olacaktır" diye konuştu.


KOMÜT'te 2016 yılı faaliyetleri ve 2017 beklentileri konuşuldu. Toplantıya Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de katıldı. Hançerli, "3 dönemden beri yapmış olduğu en önemli eserlerinden biri Karatay'ın yenilenmesidir" dedi. 


Konya Müteahhitler Derneği (KOMÜT), 2016'da yaptığı faaliyetler ve 2017'deki gerçekleşecek programlar ve sektördeki yeniliklerle ilgili toplantı gerçekleştirdi. 


Toplantıya Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Başkan Yardımcısı Mehmet Uzbaş, Karatay Meclis Üyesi Ethem Örge, KOMÜT Genel Başkanı Ekrem Demirci, KOMÜT Yönetim Kurulu ve üyeleri katıldı. 


Toplantıya katılan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Belediyesinin inşaat ile ilgili yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi verdi. Karatay Belediyesinin yaptığı ve vermiş olduğu eserlerden bahseden Hançerli, "Karatay'ın 3 dönemden beri yapmış olduğu en önemli eserlerinden biri Karata/m yenilenmesidir, kabuk değiştirmesidir. Karatay bölgemizde şu anda insanlarımızın istediği her şey bulunmaktadır. Karatay'ın eksiklerinden biri çöküntü bölgelerinden tam olarak kurtulmuş olamamasıdır. Belli farklı yıllarda inişler ve çıkışlar oldu. 2004'den önce 8 kat olan imarları şu anda biz 6 kata düşürmüş bulunmaktayız. Konya Büyükşehir Belediyesiyle ortak olarak yapmış olduğumuz  çalışmada 19 milyon metrekare alan üzerinde imar uygulaması yaptık. 60 bin metrekarelik yeşil alan yaptık Karata/ da inşaat ruhsatları 2,5 ve 3 katına katlanmış bulunmaktadır. Çalışmalarımız ve yatırımlarımız gün geçtikçe devam edecektir. Projelerin geç çıktığına dair bazı bilgiler aldım. Eğer projeler 2 aydan daha 

fazla sürede çıkarsa ben görevimi bırakırım, 2-3 yıl içinde Karata/da çöküntü olarak kabul edilen yerlerde proje yapacak yer kalmayacak" dedi. 


MÜTEAHHİTLİK KALİTELEŞİYOR, SAYGIN HALE GELİYOR 

KOMÜT Genel Başkanı Ekrem Demirci, konuşması öncesinde İzmir'deki terör saldırısı sonucu  hayatını kaybeden şehitler için başsağlığı dileyerek, terörü lanetledi. Ekrem Demirci, 2016 yılındaki faaliyetlerini değerlendirerek 2017'de yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Demirci, "2016 yılında Müteahhitler Birliği olarak meslektaşlarımızın ve üyelerimizin birçok an1amda sorun ve taleplerini değerlendirerek çözüm noktasında köprü olduk. Şu an birliğimiz 220 kişilik üye sayımıza ulaşmış ve her geçen gün kaliteli ve saygın müteahhitleri bünyesine katarak hedeflerine daha çok kolay ulaşmanın gayreti içinde olmuştur. Üyelerimizden aldığımız güç ile müteahhitlerimize sorun oluşturan yaptırım ve yönetmelikler gibi birçok alanda sorun oluşturan uygulamaların birlikte çözümlerine gidilmiştir. Gerek belediyeler gerek kamu kuruluşları gibi bir çok alanda sürekli temaslar kurarak yoğun mesai harcayarak Konyamıza ve meslektaşlarımıza çözüm üretmiştir. 2016 yılı en büyük hedeflerimizden biri üyelerimizin sorunlarını dinlemek ve çözmek oldu. İstek ve talepleri olan üyelerimizin genel anlamda sorunları çözülmüştür. Bu hedeflerimiz 2017 yılında da aynı şekilde kararlılığını sürdürecektir" dedi. 

"Ankara merkezli İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonunun yönetiminde olmamız bize daha çok güç ve sorumluluk yüklemiştir" diyen Demirci, şunları söyledi: "Çevre ve Şehircilik Bakam TOBB gibi bakanlıklar ve kurumlar ile sürekli temas halinde bulunarak Ankara'da uzun soluklu bir mesai geçirerek Türkiye'deki müteahhitler birlikleri ile birlikte ortak çalışmalar ile müteahhitlik tanımım getirmek için aıtık her önüne gelenin müteahhit olamayacağını illerdeki kurumlar ile iletişime geçerek birliklerden müteahhitlik belgesi almadan müteahhitliğe başlanılmayacağı bir kanun teklifi ve uygulama sunduk. Çevre Şehircilik Bakam Sayın Mehmet Özhaseki bu konudaki taleplerimizi değerlendirerek bunun 2017yılı için uygulamaya geçmesi için gerekli çalışmaların başlanılacağının sözünü vermiştir. 2017 yılı sektör daha disiplinli ve daha kaliteli müteahhitlerin bir arada olacağı yol olacaktır." 


KOMÜT 2017 Gayrimenkul Fuarı hakkında da bilgi veren Demirci, sözlerim şöyle tamamladı: "Konya Ticaret Odası (KTO) ve TÜYAP ile birlikte bu yıl KOMÜT önderliğinde Konya Gayrimenkul Fuarı'na start verdik. Bu yıl birliğimizin desteği ve faaliyetleri ile daha farklı ve daha kaliteli bil' fuar olacaktır. KOMÜT 2017 Gayrimenkul Rıarı'na tam anlamıyla destek vermiştir ve şu anda holleri doldurmuş bulunmaktayız. İnşallahvatandaşlarımıza, sektörümüze faydalı ve bereketli bir fuar olacaktır."


Konya Yenigün


Geri Dön