19 / 04 / 2024

Muzaffer Kahraman: 2016'da iyi proje üreten kazanır!

Muzaffer Kahraman: 2016'da iyi proje üreten kazanır!

Ödül Yapı Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Kahraman, 2016 da doğru lokasyonda doğru proje üreten firmaların da iyi kazanacağını söyledi. Kahraman, dünyada gerileme yaşanırken Türkiye'nin performansının iyiye gittiğine dikkat çekti.



Kayseri'de markalı konut ve ticari alanlar üreten Ödül Yapı Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Kahraman, dünyanın en büyük '250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde Türkiye'nin firma sayısına göre yine Çin'den sonra ikinci sırada olduğunu hatırlatarak, "Her ne kadar parayı yönetenler ve iktisatçılar inşaat sektöründeki yatırımları hantal olarak görseler de istihdama önemli katkı sağlıyor" dedi. 


KONUT DOĞRU BİR YATIRIM

ARACI Genç bir firma olan Ödül Yapı'nın, kendisine yüzde 54 büyüme hedefi koyduğunu ifade eden Muzaffer Kahraman, şunları söyledi: "Ham'dolsun ilk altı ayı hedeflerimizin yüzde 37 önünde bitirdik. Sektörümüzde doğru lokasyonda doğru projeler üreten firmalar için 2016 yılı da yine iyi geçecektir. İşletme sermayesi yaşamayan şirketlere, ertelenen taleplerin harekete geçmesi, Kentsel dönüşümün hızlanması karşılarına çok güzel iş fırsatları çıkaracaktır. Yine altını çizerek söylüyorum ki, kurumsalına önem veren, mali disiplinine dikkat eden, hesaplı risk alan esnek hızlı ve yenilikçi davranan firmalar kazanacaktır." İstanbul'da iş yapmak için arşa görüşmeleri yaptıklarını belirten Kahraman, Kayseri'deki pazarını daha da güçlendirerek kalıcı hale gelmek istediklerinin altını çizdi. 


ULUSAL MARKA OLACAĞIZ

Kahraman, şu an Kayseri'de mevcut 12 şantiyede konut ve ticari alan üretmeye devam ettiklerini belirterek, "Bu ay bunlara ilave olarak dört yeni projeye daha başladık. Devam eden projelerimizin büyük bir kısmı satıldı. Yıl sonuna kadar dört yeni proje daha açıklayacağız. 

Önümüzdeki 10 yıl içerisinde gayrimenkul sektöründe saygın, kalıcı ve ulusal markaların arasında yer almak gibi önemli bir hedefimiz var" diye konuştu. 


Yeni Şafak 



Haber Star Gazetesi'nin ekinde şu şekilde yer aldı;


Konut almak, yeni yıla yeni bir ev ile girmek isteyenlerin şimdi çok acele etmesi gerektiğine vurgu yapan Ödül Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Kahraman "Çünkü malzeme ve işçilik maliyetlerindeki artışlar konut fiyatlarını olumsuz etkiledi.Bu maliyetlerdeki artışlar ve döviz kurunun yükselmesinin getirdiği mali yükler henüz bütünüyle ev fiyatlarına zam olarak yansıtılmadı. Dolayısıyla gelecek yıldan itibaren konut fiyatlarında önemli artışlar yaşanacaktır. Ben yıl içerisinde fiyatlara yansımayan bu maliyetlerdeki artışların önümüzdeki birkaç ay içerisinde konut fiyatlarına yüzde 15 ila yüzde 20 civarında yansıyacağını düşünüyorum" diye konuştu. 


Ödül Yapı, 2016 yılında Kayseri ve İstanbul da başlayacağı 8 yeni projeyle birlikte, Solar ve Enerji yatırımları ile satış ve büyüme rekorları kırmayı da hedefliyor" diye konuştu. 


PİYASA GÜVENLİ 

1 Kasım'dan itibaren siyasi belirsizliğin bitmesi ile tek başına iktidara gelen ve yeni oluşturulan hükümet ile ekonomiye duyulan güvenin işlerine direkt olarak olumlu bir şekilde yansıdığını kaydeden Ödül Yapı Yönetim Kumlu Başkam Muzaffer Kahraman "Piyasalarda oluşan güven ve istikrar ortamının artması ve ertelenen taleplerin geri dönmesi ile satış rakamlarımızda katlanarak artmaya devam etti. Bu yıl, 2014 yılı satış ve büyüme rakamlarının çok üzerinde bir yerde bitiriyor" dedi. 


YÜZDE 37 BÜYÜME HEDEFİNE ULAŞTIK 

2015 yılının zor geçeceğini ön görmelerine rağmen iddialı bir şekilde yüzde 37 gibi bir büyüme hedefi yakaladıklarını belirten Kahraman "Hedeflerimizi tutturmuş olmanın mutluluğunu tüm çalışanlarımızla kutluyoruz. Konut satışları 7 Haziranda başlayan siyasi belirsizliğin de büyük etkisiyle iyice yavaşlama noktasına gelmişti. Yapmış olduğumuz "Referans ol sende kazan ve Katmerli indirim Kampanyası "gibi kampanyalar ile bu süreci çok güzel aştık. Zaten ekim ayının girmesinden itibaren ise tekrar hareketlenmeye başlamıştı" dedi. 


Konut almak için acele edin Ödül Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Kahraman, ev fiyatlarının, önümüzdeki dönemde üretim maliyetlerinin artması nedeniyle yüzde 15-20 oranında yükseleceğini belirterek" Ev almak isteyenler yılın ilk-aylarında acele etsin"dedi. 


Star İnşaat Dekorasyon


Geri Dön