19 / 03 / 2024

Nail Olpak: Faizlerdeki iyileşme gayrimenkul sektörünü olumlu etkileyecek!

Nail Olpak: Faizlerdeki iyileşme gayrimenkul sektörünü olumlu etkileyecek!

DEİK Başkanı Nail Olpak yaptığı açıklamada "Faizlerdeki yükselmenin bütün sektörlerle birlikte gayrimenkul sektöründe de yansımalarını geçtiğimiz yıl negatif olarak gördük. Faizlerdeki hızlı iyileşme ile sektör üzerinde çok daha olumlu kalıcı etkilerin olacağına inananlardan biriyim" dedi.



Alkaş tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın destekleriyle ve dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarı MIPIM'in stratejik ortaklığıyla bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen RE360 Gayrimenkul Buluşması sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak,RE360 Gayrimenkul Buluşması'nda gerçekleştirdiği konuşmada, kurum olarak, dünyaya klasik iş bakış açısının yanı sıra ticari diploması kavramını katarak farklı bir gözle bakmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Dünyanın sürekli değiştiğini ve gayrimenkul sektöründeki değerlemelerin bile dijital dünyanın sağladığı altyapıyla farklılaştığını söyleyen Nail Olpak, daha fazla ticaret yapmak, barışın daha fazla olmasını istediklerini dile getirdi. Olpak, "O yüzden bugünü ve geleceği daha iyi okumaya gayret ediyoruz. Bunu yaparken iyi ve etkin bir network'e sahip olunması gerektiğine inanlardanım." diye konuştu.

Olpak, DEİK'in 34 senedir faaliyet gösteren, gönüllü üyelik ile, ülkeler arası iş konseyleriyle faaliyette bulunan bir kurum olduğunu söyleyerek, "DEİK, Türk iş dünyasının dışarıya açılan platformu ve penceresi... Mottomuz 'ticari diplomasi.' Tüm dünyaya yayılmış 146 iş konseyimiz var. DEİK ailesine 7 yıl önce katılmıştım. O sürece kadar Yeşil Burun Adaları diye bir devletin varlığından haberdar değildim. Bu benim için bir eksiklikti. DEİK'in Yeşil Burun Adaları'nda da iş konseyi var. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum." dedi.


- "2003'ten bu yana yaklaşık 51 milyar dolarlık dış kaynağın getirilmiş olmasını önemsiyoruz"


Olpak yaptığı açıklamada, Almanya'dan Katar'a, İran'dan Japonya'ya, Hindistan'dan Güney Afrika'ya, Türkiye'nin ticaret yaptığı ülkelerin hemen hemen hepsinde aktif olduklarını belirterek, "Bu güçlü organizasyonun bir de karşı ayağı var. Tek taraflı değiliz. İş konseylerimizin bir Türkiye ayağı var, bir de karşı tarafta ayağı var." diye konuştu.

İş dünyasının ufkunu açacak çalışmalar da hayata geçirdiklerini söyleyen Olpak, 54 ülkesi olan Afrika kıtasında 45 iş konseyi ile faaliyet gösterdiklerini dile getirdi.

Olpak, "Faizlerdeki yükselmenin bütün sektörlerle birlikte gayrimenkul sektöründe de yansımalarını geçtiğimiz yıl negatif olarak gördük. Faizlerdeki hızlı iyileşme ile sektör üzerinde çok daha olumlu kalıcı etkilerin olacağına inananlardan biriyim." şeklinde konuştu.

Dış ekonomik ilişkiler olarak bakıldığında, 2003'ten bu yana yaklaşık 51 milyar dolarlık dış kaynağın Türkiye'ye getirilmiş olmasını önemsediklerini söyleyen Olpak, "Amacımız, sizleri iş konseylerimizin yapılarından daha fazla faydalanmaya davet etmek. Dış ekonomik ilişkileri, ticari diplomasi kavramıyla birlikte ekonomik aktivitelerin tümü olarak görüyoruz." şeklinde konuştu.

 

Gayrimenkule en çok ABD’liler ve Almanlar yatırım yaptı!


Geri Dön