29 / 03 / 2024

Narlıdere Metrosu'nda onaysız revizyon!

Narlıdere Metrosu'nda onaysız revizyon!

İzmir Büyükşehir'in Narlıdere Metrosu inşaatında yaptığı revizyonlar dikkat çekti. Sabah, revizyonun Ulaştırma Bakanlığı’nın onayı alınmadan yapıldığını iddia etti...



İzmir Büyükşehir Belediyesi 7.2 kilometre uzunluğundaki Narlıdere Metrosu'nda revizyona gitti. Yapılan revizyona göre, istasyonların hacimleri yüzde 25 ila 75 oranında küçüldü. 

Egeli Sabah, metro ile ilgili dikkat çeken bir ayrıntıya daha ulaştı.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı değişikliklerin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın onayını almadan yaptığı ortaya çıktı. 

İzmir Büyükşehir, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Narlıdere Metrosu'nun temelini attı. Narlıdere Metrosunun yapım ihalesini, Karşıyaka ve Konak Tramvay projelerini hayata geçiren Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt Şirketi kazandı. İzmir Büyükşehir ile yüklenici firma arasında 4 Haziran 2018 tarihinde sözleşme imzalandı. Daha sonra da yer teslimi yapıldı. Firmaya 1 milyar 27 milyon TL'ye ihale edilen işin Aralık 2021 tarihinde bitmesi öngörüldü. Prosedüre göre bu tür metro yapım işleri ihalelerine çıkılmadan önce idarenin projeyi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Proje Altyapı Genel Müdürlüğü'nden onaylatılması gerekiyordu. Büyükşehir de metronun ihalesine çıkabilmek için projeyi hem bakanlıktan hem de altyapılar genel müdürlüğüne onaylattı. İhale de bakanlıkça ve genel müdürlükçe onaylı proje üzerinden gerçekleştirildi.

İhaleye katılan firmalar bakanlıkça onaylı projede yer alan imalatlara göre hesap yapıp teklif verdi. Ancak yapılan revizyonla 7 istasyonun da hacimleri yüzde 25 ila 75 oranında küçüldü. Yüklenici Gülermak Ağır Sanayi İnşaat, altına imza attığı sözleşme ile yapmayı taahhüt ettiği bir çok imalattan Büyükşehir Belediyesi'nin talebi ile kurtarılmış oldu. 

İzmir Narlıdere-Fahrettin Altay Metrosu’nda son durum!
 


Geri Dön