25 / 04 / 2024

Necati Şahin: Bursa'da kaplıca kültürü yeniden canlanacak!

Necati Şahin: Bursa'da kaplıca kültürü yeniden canlanacak!

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necati Şahin, göreve geldiklerinde Alemdar, Soğanlı, ve Paşa Çiftliği bölgelerini kapsayan alanın Bursa’ nın termal merkezi olacağını söyle di...




CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necati Şahin, göreve geldiklerinde Alemdar, Soğanlı, ve Paşa Çiftliği bölgelerini kapsayan alanın Bursa’nın termal merkezi olacağını söyledi.


Seçim çalışmalarını sürdüren Şahin, CHP İl Başkanı Metin Çelik ile birlikte Tüm Etkin Sanayici İş Adamları ve İş Kadınları Federasyonu (TESİAD) Bursa Şubesi, Demirci Köyü ve Alemdar Mahallesi'ne bir dizi ziyarette bulundu. Şahin, ağırlıklı olarak sağlık turizminin önemli ayaklarından bir olan termal konusundaki projelerini anlattı. Bir zamanlar kaplıcaları ile ünlü olan Bursa’nın kenti yönetenlerin ihmaliyle termal kent özelliğini yitirme noktasına geldiğini, bu konuda çok gerilerde olan birçok şehrin Bursa’nın önüne geçtiğini belirten Şahin, göreve geldiklerinde Bursa’yı yeniden termal merkez yapacaklarını ifade etti.


Kültürpark'tan başlayıp Paşa Çiftliği, Soğanlı ve Alemdar'ı da içine alacak alanda, termal kent inşa etmeyi düşündüklerini belirten Şahin, “Eskiden Bursa'da kaplıca turizmi vardı. İnsanlar şifa bulmak için Bursa kaplıcalarına gelirlerdi. Şimdi ise bu yerleşik kültürümüzü kaybetmiş, kaplıca turistlerini başka şehirlere kaptırmış durumdayız. İnşallah yönetime geldiğimizde bu bölgedeki mülkleri, yapacağımız akıllı projelerle yeniden şekillendireceğiz ve Bursa'nın turizm gelirlerini artıracağız” dedi.


Şu anda saniyede 700 litre kapasiteye sahip 10 tane kuyu olduğunu, ancak bunların atıl vaziyette bekletildiğini kaydeden Şahin, şunları söyledi:


“Şu an atıl vaziyette bulunan termal kaynaklarımızı ne ısıtma, ne de tedavi amacıyla kullanabiliyoruz. Bu kaplıcalar şehri Bursa’ya büyük haksızlık. Bursa'yı yılda bir milyon 200 bin yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Bu rakamın da yüzde 14’ü yabancı turistlerden oluşuyor. Bu rakam da tarih zengini, doğa zengini bir Bursa için üzücü. Akılcı, doğru projelerle Bursa’ya gelen turist sayısını 5 milyona çıkarmak mümkün. Buralarını Bursa'nın yeni yüzü haline getireceğiz. Sıcaksu ve Tabakhaneler bölgesi bir tedavi merkezi haline olaca, yurt içinden ve dışından insanlar şifa için buraya gelecek.”


Alemdar Mahallesi’nden sonra Demirci Köyü’ne geçen Necati Şahin, CHP seçim ofisi açılışına katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Şahin, kendi elleriyle lokma servisi yaptı.



Bursa Hayat


Geri Dön