25 / 04 / 2024

bursa kaplıcaları

bursa kaplıcaları

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necati Şahin, göreve geldiklerinde Alemdar, Soğanlı, ve Paşa Çiftliği bölgelerini kapsayan alanın Bursa’ nın termal merkezi olacağını söyle di...

Türkiye'de 190 adet kaplıca tesisi var!

Kaplıcalar ve sağlık turizmi denildiğinde ilk akla gelen kentler Afyon, Balıkesir ve Bursa'dır. Kaplıca ve termallerin, ülkemizde ağırlıklı olarak tercih nedeni tedavi amaçlı olurken, sektör son yıllarda alternatif tıp ve sağlık turizmiyle ivme kazandı...

Bursa kaplıcalarında termal turizm hamlesi!

Tarih boyunca imparatorları, kraliçeleri iyileştirdiği, hastalara derman olduğu belirtilen Bursa 'daki kaplıcaların, Avrupa ve dünya sağlık turizminden daha fazla pay alması için çalışmalar devam ediyor.

Bursa Mustafakemalpaşa'ya yeni termal otel geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Mustafakemalpaşa’nın termal turizm merkezi olan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’ne otel inşa edilmesi için düğmeye bastı. 

Çalışanlara müjde! Ücretsiz izin desteğinde kapsam değişti!

Aylık bin 500 liralık ücretsiz izin desteğinin kapsamı bilardo, düğün, spor, güzellik salonları, kaplıcalar ile internet kafeleri de kapsayacak şekilde genişletildi.

İsveç’te kaplıca köyü 50 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İsveç'in başkenti Stokholm yakınlarındaki Satra Brunn köyü, 7.3 milyon dolara (50 milyon TL) satılıyor. Yaklaşık 340 bin metrekarelik köyde kaplıcalar yer alıyor. Ayrıca Satra Brunn’da, İsveç’in en saf yedi kaynağının birinden çıkan suyunun şişelendiği bir de tesis de mevcut.

Kaplıcalar'da ‘ruhsat’ sorunu!

Türkiye Kaplıca Talasso ve Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Koksal Köse, iki yıl önce yaptıkları çalıştay ile yönetmelik hazırlandığını ancak hala ruhsat sorunu yaşadıklarını anlattı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etti!

Kaplıkaya Hacıvat Deresi Islahı ve Bağlaraltı Siteler Köprüsü'nün açılış törenine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe girevinden istifa ettiğini duyurdu.

Kütahya Eynal Kaplıcaları'nda butik otel inşaatı başladı!

Simav’da 19 Mayıs 2011’de meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından, ağır hasar gören ve belediye tarafından yıkılan otellerin yerinde yeni butik otel inşaatı başladı..

Bursa Kaplıkaya Köprüsü açıldı!

Bursa’da ulaşım sorununu en aza irdirmek amacıyla raylı sistem, yeni yol ve yol genişletme, köprü ve kavşak yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kaplıkaya Köprüsü'nü hizmete açtı.

Bursa, Termal Turizm Şehir ihalesi 20 Haziran'da!

Bursa'da kaplıca merkezi olmak için harekete geçildi. Bursa, Termal Turizm Şehir projesinde ilk etap ihalesi 20 Haziran 2017 Salı günü gerçekleşecek.

Bursa Kaplıkaya Köprüsü 6 milyon TL'ye mal olacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Yıldırım'da hayata geçirdiği Kaplıkaya Köprüsü 6 milyon TL'ye mal olacak.

Bursa Orhaneli'ne 2 termal otel geliyor!

Bursa Orhaneli Devlet Hastanesi'ne kaplıca suyu getirilerek fizik tedavi merkezi kurulacak. İlçeye 2 bin yatak kapasiteli iki termal otel inşa edilecek.

Bursa Kaplıkaya Köprüsü gün sayıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yıldırım'da projelendirilen Kaplıkaya Köprüsü, Siteler ve Bağlaraltı mahalleleri birbirine bağlayarak yıllardır konuşulan bir hizmeti daha bölgeye kazandırıyor.

Bursa'nın iki yakası tünelle bağlanıyor!

Bursaray hattı nedeniyle yıllar önce bağlantısı kesilen Sıcaksu, Sırameşeler ve Alemdar bölgeleri ile Çekirge, Muradiye ve Kükürtlü bölgesi Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara yolu üzeri kaplıcalar mevkiine yapılacak tünelle birbirine bağlanacak.

Bursa Kaplıkaya Yaya Köprüsü ile iki mahalle bağlandı!

Yıldırım Belediyesi tarafından Mimarsinan ve Bağlaraltı mahallelerini birbirine bağlamak için yapılan Kaplıkaya Yaya Köprüsü törenle açıldı.

bursa kaplıcaları Haberi

bursa kaplıcaları


CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necati Şahin, göreve geldiklerinde Alemdar, Soğanlı, ve Paşa Çiftliği bölgelerini kapsayan alanın Bursa’nın termal merkezi olacağını söyledi.


Seçim çalışmalarını sürdüren Şahin, CHP İl Başkanı Metin Çelik ile birlikte Tüm Etkin Sanayici İş Adamları ve İş Kadınları Federasyonu (TESİAD) Bursa Şubesi, Demirci Köyü ve Alemdar Mahallesi'ne bir dizi ziyarette bulundu. Şahin, ağırlıklı olarak sağlık turizminin önemli ayaklarından bir olan termal konusundaki projelerini anlattı. Bir zamanlar kaplıcaları ile ünlü olan Bursa’nın kenti yönetenlerin ihmaliyle termal kent özelliğini yitirme noktasına geldiğini, bu konuda çok gerilerde olan birçok şehrin Bursa’nın önüne geçtiğini belirten Şahin, göreve geldiklerinde Bursa’yı yeniden termal merkez yapacaklarını ifade etti.


Kültürpark'tan başlayıp Paşa Çiftliği, Soğanlı ve Alemdar'ı da içine alacak alanda, termal kent inşa etmeyi düşündüklerini...