25 / 04 / 2024

Necmettin Batırel öyle bir ekonomik tablo çizdi ki...

 Necmettin Batırel öyle bir ekonomik tablo çizdi ki...

"Şirketler çok üretiyor, çok kazanıyor çok vergi ödüyor, bütçemiz kaya gibi" diyen Necmettin Batırel, dünyanın ağzı açık Türkiye'yi izlediğini söyledi.



Türkiye Gazetesi ekonomi yazarı Necmettin Batırel'den parmak ısırtacak bir ekonomi tahlili geldi. Ekonomiyle ilgili yorumları sosyal medyada çok konuşulan Batırel, Rusya- Ukrayna savaşında kazanan tarafın ABD, kaybeden tarafın ise AB olduğunu ileri sürerek Türkiye'nin AB üyesi olmadığı için çok şanslı olduğunu söyledi.  AB'nin Rusya'ya uyguladığı ambargolar nedeniyle fabrikalarını kapattığını, doğal gazı karneyle verir hale geldiğini anlatan Batırel, ABD'nin Avrupa'yı ambargoya zorlayarak bir kumar oynadığını sonucunda da en büyük ekonomik rakibi Almanya'ya ağır bir darbe vurduğunu ifade etti.

Türkiye'nin AB'ye üye olması halinde Rusya'ya yaptırım uygulamak zorunda kalacağını dile getiren Batırel, ekonomik tabloyla ilgili şu tespitlerde bulundu:

*Tuz Gölü ve Silivri yer altı depoları Eylül sonunda yüzde 100 dolmuş olacak. Türkiye gaz sıkıntısı yaşanmayacak.

*Enerji krizi nedeniyle Avrupa'da fabrikalar tek tek kapanırken, Türk şirketleri yeni siparişler alıyor ve tam gaz üretime devam ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön