16 / 04 / 2024

Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin inşaatı hızlandı!

Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin inşaatı hızlandı!

Körfez’de pazarların sokak aralarından kalkması için merakla yapımı beklenen, Yeni Yalı Mahallesi Kapalı Pazarı’nın yer aldığı Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde çalışmalar hızlandı.



Körfez’de pazarların sokak aralarından kalkması için merakla yapımı beklenen, Yeni Yalı Mahallesi Kapalı Pazarı’nın yer aldığı Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde çalışmalar hızlandı. Kapalı pazarda kepenk yapmak için daha önceden yapılan demir bariyerler söküldü, kepenk duvarlarının kalıp çalışmalarına başlandı. Körfez Pazarcılar Odası Başkanı Zafer Şahin’in kapalı pazardaki hava sirkülasyonu nedeniyle bariyerler yerine açılıp, kapanır kepenk istemişti. Bu talep doğrultusunda yapılan çalışmalardan sonra ağustos ayı içinde pazar yerlerinin esnafa teslim edilmesi bekleniyor.

 

TOPLANTIDA ANLATILACAK

Körfez Pazarcılar Odası Başkanı Zafer Şahin salı günü, Tütünçiftlik Belediye Kültür Merkezi’nde, saat 20.00’de geniş katılımlı bir esnaf toplantısı yapacak. Toplantıda, kapalı pazarın kapasitesi, esnaf sayısı, esnafa yerlerin dağılımı ve son durumu konuşulacak. Pazar esnafına yerlerin teslim edilmesinden sonra, ilk olarak Tütünçiftlik Esentepe Mahallesi’nde çarşamba günleri kurulan halk pazarının kaldırılması bekleniyor. Bunu, bölgede kurulan cumartesi ve pazartesi günleri kurulan halk pazarlarının takip edeceği öğrenildi.


Bizim Kocaeli


Geri Dön