27 / 04 / 2024

Necmi Kadıoğlu: Maketten sattığınız daireleri teslim edin!

Necmi Kadıoğlu: Maketten sattığınız daireleri teslim edin!

Esenyurt Belediye Başkanı, müteahhitleri, “Tüketicileri aldatmayın. Maket üzerinden sattığınız daireleri bir an önce teslim edin” diye uyardı. Yeni bir döneme giriyoruz. Birbirimizi üzmeden bir takım olumsuzluklara sebebiyet vermeyelim...



Esenyurt Belediye Başkanı, müteahhitleri, “Tüketicileri aldatmayın. Maket üzerinden sattığınız daireleri bir an önce teslim edin” diye uyardı.



İstanbul’da çok sayıda konut projesinin devem ettiği Esenyurt ’taki 1/1000 ve 1/5000’lik imar planları Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda anlatıldı. Toplantıya bölgede faaliyet gösteren inşaat, yapı denetim, mühendislik ve müteahhit firmaların temsilcileri katıldı. 


TÜKETİCİYİ ALDATMAYIN 


Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, özellikle bir konut sahibi olmak isterken mağdur olan vatandaşları hatırlatarak müteahhitleri uyardı. 


“Tüketicileri aldatmayın. Maket üzerinden sattığınız daireleri de bir an önce teslim edin” diyen Kadıoğlu, şöyle devam etti: “Yeni bir döneme giriyoruz. Birbirimizi üzmeden bir takım olumsuzluklara sebebiyet vermeyelim. Toplantının amacı da bizden geçen planların anlaşılmayan noktaları bir kez daha anlatmaktır. İmalattan doğan hatalar, ruhsattan yapılan hataların bir kez daha yapılmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” 


DEPREM UYARISI


Yapıların yönetmeliğe ve depreme uygun olması konusunda uyarılarda da bulunan Kadıoğlu, uyarılarını şöyle sürdürdü: “Müteahhit arkadaşlarımız verilen mevcut emsalleri biraz aşmış ve bu arkadaşlarımız da maketten adım atmış. Büyükşehir Belediyesi de tüketici vatandaşlarımızın mağdur olmaması için birtakım iyileştirmeler yapmıştır. Yani iki emsalse iki buçuğa çıkardık. Planlarımız neyi ön görüyorsa onun dışında bir şeyi yapmayın diyoruz. Eğer yaparsanız yıkacağız.”  


Ercan ÖZTÜRK/ Akşam Gazetesi 


Geri Dön