20 / 04 / 2024

Nef Geleceğin Projesi Ödülü'nü aldı!

Nef Geleceğin Projesi Ödülü'nü aldı!

Nef’in New York’ta yapımına başlayacağı, Empire State’e komşu olacak East 37th Street Residental Tower, MIPIM’de yüksek katlı binalar kategorisinde ‘Geleceğin Projesi Ödülü’nü aldı.



Nef’in ABD New York’ta yapımına başlayacağı East 37th Street Residental Tower adlı projesi yüzünü ilk kez Fransa’nın Cannes kentindeki gayrimenkul fuarı MIPIM’de gösterdi. Proje gayrimenkulün Oscar’ı sayılan Geleceğin Projeleri Ödülleri’nde (Architectural Review Future Projects Awards) yüksek katlı binalar kategorisinde en iyi proje seçildi. Manhattan’da inşa edilecek, konut ve otellerden oluşacak 60 katlı proje ABD’nin en yüksek binalarından Empire State’e komşu olacak.



‘YATIRIM İŞTAHINDA DEĞİŞİKLİK YOK’

Mimarlık ofisi Perkins and Will ile ortak yürütülen projeye NEF 210 milyon dolar yatıracak. Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, “New York projesi, foldhome (katlanabilir ev) konseptiyle markamızı yurtdışına çıkarma hedefiyle geliştirdiğimiz ilk projemiz. Proje Manhattan’daki yaşam ve insanların ihtiyaçları gözlemlenerek tasarlandı. New York’un yüksek katlı binalarında sosyalleşme imkânı bulamayan ve genelde bireysel hayatlar yaşanan bu şehre yeni bir nefes getirmeyi amaçlıyor” diye konuştu. MIPIM’de yatırımcılar konferansına sponsor olan Nef, toplam 500 milyar doları yöneten 40 yatırımcı fon ile buluştu. Timur, “Türkiye ile ilgili yatırım iştahlarında bir değişiklik yok” dedi.



ALMANYA’DAN PROJE GELİŞTIRME TEKLİFİ

“MIPIM’e hep katıldık ve bunların meyvelerini toplamaya başladık” diyen Erden Timur, Almanya’nın en büyük müteahhitlerinden birinden Frankfurt’ta proje geliştirme teklifi aldıklarını kaydetti.


Habertürk


Geri Dön