26 / 04 / 2024

Nef konut satışında dört yıldır lider!

Nef konut satışında dört yıldır lider!

Markalı konut sektörünün lider markası Nef, 2017'de konut satış adedi, ciro ve teslimatta üç ayrı rekor kırdı. Geçen yılı bin 950 konut satışı ve 1,5 milyar lirayı aşan ciroyla kapatan şirket, son iki yılda 3 bin 850 adetlik konut teslimatı yaptı...




Gayrimenkul sektörünün lider firması Nef için 2017 yılı hayli verimli geçti.

Nef geçen yılın toplamında bin 950 adetlik rekor konut satışına imza attı. Bu sayede Nef’in 2017 yılı cirosu 1,5 milyar lirayı aşarak markalı konut sektörü açısından rekor bir rakam olarak kayıtlara geçti.

5 milyar lira aktif büyüklüğe ulaşan ve hem konut satışı hem de ciro anlamında dördüncü kez gayrimenkul sektörünün lideri olan Nef, 2018e de hızlı bir başlangıç yaptı. Firma bu yıl toplam değeri 3,4 milyar lirayı bulacak altı yeni projeye başlıyor.

2017 gerçekleşmeleri ve 2018 hedefleriyle ilgili ayrıntılı bilgiler paylaşan Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, özellikle finansal olarak oldukça başarılı bir yılı geride bıraktıklarının altını çizdi.

2016 yılını 1,2 milyar liralık ciro ile tamamladıklarına dikkat çeken Timur “2017’de bin 950 konut satışı ve 1,5 milyar lirayı aşan ciro ile üst üste dördüncü yılda da sektör liderliğimizi koruduk. Kuruluşumuzun dördüncü yılında 1 milyar liralık ciroya ulaşmıştık. Altıncı yılımızda ise 1,5 milyar liralık ciro rakamını aştık. Bu yılki hedefimiz ise konut satışında 2,1 milyar liranın üzerine çıkmak” ifadelerini kullandı.

Nef Teslimatta da Sektör Lideri 2016’dan beri toplam 4 bin 500 un üzerinde konut ünitesinin teslimini gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Timur, “Son iki yıldır Türkiye’de en fazla konut teslimi yapan özel şirketiz. Nef Merter projesinde bin 400, Nef Ataköy’de bin 300, Nef Points projelerinde bin ve Nef Kağıthane’de ise 800 ünitenin teslimini gerçekleştirdik. İş GYO ile ortak yürüttüğümüz 2 bin 700 konutluk İnistanbul projemizde de teslimler geçtiğimiz aralık ayında başladı” şeklinde konuştu. Timur ayrıca 2017 başında 14 olan aktif şantiye sayısının yıl içinde teslimler sonrası bir adede indiğini, bu seneki yeni projeler dolayısıyla da şu an yedi adede çıktığını sözlerine ekledi.

Likidite ve Kurumsal Şeffaflık Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilir büyüme için en önemli etkenin likidite olduğunu belirten Erden Timur günümüzde gayrimenkul sektörü özelinde, özellikle ‘şeffaflık’ anlamında ciddi bir eksiklik olduğunu belirtti. Timur ayrıca bu konuda atılacak adımların Türkiye’nin toplumsal ve ekonomik kalkınmasına da büyük katkı sağlayacağını söyledi.

“Konut üreticileri olarak bizler, toplumun tasarruflarına talibiz” diyen Timur sektör için son derece önemli olan şu noktaların altını çizdi: “Bu nedenle bizim net kurallarla denetleniyor olmamız lazım. Çok daha şeffaf bir sektör olmalı; verinin kesinlikle teyit edildiği bir sistem oluşturmalıyız. İş güvenliği, çevreye duyarlı yapıların inşası, sürdürülebilirlik ve kurumsal yönetişim konularında sektörün önde gelen dernekleri ile bir araya gelip bu konularda standartlar oluşturmalıyız.” Timur gayrimenkul sektörü için hayati önem taşıyan şeffaflık standartlarının bağımsız denetim kurumlan tarafından da denetlenmesi gerektiğini vurguladı.

EBRD İle İlk İş Haliç'te Nef geçen yıl Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile ortaklığa imza atmış ve 120 milyon dolar sermaye ile yeni bir şirket kurmuştu. Timur EBRD ile kurulan ortak şirkete değinerek “Geçen sene Londra’da imzaladığımız ortaklık ilk meyvesini vermek üzere” dedi.

Timur’un paylaştığı bilgiye göre, 120 milyon dolar sermaye ile kurulan ‘Nef EBRD Gayrimenkul Geliştirme AŞ.’nin ilk işi olan Novu Haliç, öğrenci rezidansı olarak hizmet verecek ve 2019 yılında öğrenci kabulüne başlayacak. Novu Haliç, EBRD’nin Türkiye’deki ilk ve tek gayrimenkul projesi olacak.

EBRD ile kurulan ortaklık çerçevesinde yüzde 60 konut, yüzde 40 öğrenci rezidansı yapacaklarını kaydeden Timur, Nef olarak öğrenci rezidansı işine Nef Merter’i açarak geçen sene girdiklerini hatırlattı.

Erden Timur “Merter’de ilk öğrenci rezidansım önceki sene devreye aldık. Yüzde 98 doluluğu var. 17 tane üniversiteden öğrenci kalıyor. Fiyatı aylık ortalama bin 400 lira.” dedi ve ekledi: “EBRD ile yurt dışında da projeler yapmayı planlıyoruz. EBRD özellikle Doğu Avrupa’ya büyük önem veriyor.”


RAKAMLARLA NEF

1.    Konut satışlarında dört sene üst üste sektör liderliği,
2.    2017'de 1,5 milyar lira ciro ve bin 950 konut satışı,
3.    Dördüncü yılda 1 milyar, altıncı yılda 1,5 milyar lirayı aşan satış cirosu,
4.    2016'dan beri 4 bin 500 konut teslimi ite rekor,
5.    Teslimlerde yüzde 95 müşteri memnuniyeti,
6.    Güçlü Ortaklıklar: İş GYO & Fiba & EBRD,
7.    Nef Çekmeköy'de iki günde 497 konut satışı ile rekor,
8.    İnternetten ilk ev satışı ile Türkiye e-ticaret tarihinin en yüksek cirolu işlemi,
9.    Açık artırmada dokuz saat içinde 249 milyon lira ciro,
10.    Öğrenci rezidansı Novu Merter'de 2'inci yılda yüzde 98 doluluk oranı,
11.    Galatasaray ana sponsoru,
12.    FC Barcelona'nın dünyadaki tek gayrimenkul sponsoru,
13.    Nef Vakfı ile dokunulan 50 bin insan,
14.    Son üç yılda 275 milyon lira tutarında iki başarılı tahvil süreci,
15.    2018‘de 3,4 milyar lira proje değerine sahip altı yeni proje.
 


Geri Dön