26 / 04 / 2024

Nehir Kağıtçılık Fabrikası'nın inşaatı hızlandı!

Nehir Kağıtçılık Fabrikası'nın inşaatı hızlandı!

Güvenli, fonksiyonel ve estetik yaşam alanları hayata geçiren Home Yapı’nın, Nehir Kağıtçılık Fabrikası projesi hızla devam ediyor. 



Projelerin tasarım aşamasından itibaren optimum çözümler sağlayan Home Yapı, pandeminin en çok etkilediği sektörlerin başında gelen inşaat sektöründe projelerini hızlandırdı. Toplam inşaat alanı 24.000 metrekare olacak şekilde yapımına başlanan Nehir Kağıtçılık Fabrikası projesinin 2021 yılının Kasım ayında teslim edilmesi planlanıyor.

Nehir Kağıtçılık Fabrikası nın inşaatı hızlandı!

Müşterilerinin ihtiyaçları ve taleplerine göre onlar için en uygun projeleri gerçekleştirdiklerinden bahseden Home Yapı Kurucu Ortağı İnşaat Mühendisi Nevzat Ülküseven, şu açıklamalarda bulundu: “Projelerimizi oluştururken de tamamen şeffaflık ilkesine bağlı kalarak; optimum projelendirme, sürprizlere meydan bırakmayan, doğru ve yerinde malzeme seçimi, fiyat analizinin yapılması, bütçenin yönlendirilmesi, imalat projeleri, uygulama, kalite kontrol ve zamanında teslim gibi tüm süreçleri titizlikle yürütüyoruz. Nehir Kağıtçılık’ın Zeytinburnu’nda bulunan fabrikasında ilave makine parkuru için yeterli yer kalmadığından ötürü bizimle iletişime geçtiler ve yeni bir bina projesi talebinde bulundular. Biz de kendilerinin talepleri doğrultusunda projemizi şekillendirdik ve arsa temini konusunda da destek vererek projeye başlama kararı aldık. Silivri, Selimpaşa-Ortaköy Sanayi bölgesinde yapılacak yeni binada üretim hatlarını tek bir çatı altında toplayarak daha verimli bir üretim ve kapasite artışı sağlayacağız.” 

Nehir Kağıtçılık Fabrikası nın inşaatı hızlandı!

Yağmur Suyunu Dönüştüren Özel Çatı Sistemi

Projeyle ilgili teknik ve mimari bilgiler veren Home Yapı Kurucu Ortağı Mimar Hasan Aksel Yağcıoğlu, “Yeni fabrikamız 2 bodrum, 2 normal kat ve çatı katından oluşmaktadır. Binanın 3 katına da araç giriş çıkışı sağlayarak ham madde taşıma ve sirkülasyonunda verimlilik sağlamayı amaçlıyoruz. Bunun için ayrıca 3 yük asansörü, 1 insan asansörü ve 1 mamül asansörü tasarlandı. Bu sayede dikey taşımalarda enerji ve zamandan tasarruf sağlanacak. Projemizde, fabrikanın ihtiyacı olarak 4 adet zemin kat, 4 adet -1 bodrum kat olmak üzere toplam 8 tır yanaşma rampası mevcut ve 2 yük asansörüne dışarıdan tır yanaşabilecek şekilde tasarlandı. Fabrikanın çatısı, kemerlerin araya gelmesiyle oluşan tonoz çatı şeklinde tasarlandı. Böylece teraslar ve sahadaki yağmur suyu yeraltındaki su depolarında toplanıp filtreleme işleminden geçirildikten sonra tekrar kullanılacaktır.” diye konuştu. 

Nehir Kağıtçılık Fabrikası nın inşaatı hızlandı!


Geri Dön