25 / 04 / 2024

Nemir Kırdar Namet'e ortak olacak!

Nemir Kırdar Namet'e ortak olacak!

Sabah Gazetesi haberine göre; Menderes dönemi Sağlık Bakanı Lütfi Kırdar'ın yeğeni Nemir Kırdar, Türkiye'deki 10'uncu yatırımını Namet'le yapıyor. Kırdar, Rekabet Kurumu'nun onayı halinde şirkete ortak olacak



New York merkezli yatırım fonu Investcorp'un patronu Nemir Kırdar, Namet'e ortak oluyor. Ortaklık kontrolü için Rekabet Kurumu'na başvuruda bulunan Investcorp, izin çıkması halinde Türkiye'deki 10'uncu yatırımını yapmış olacak. 2011'de 595 milyon, geçen yıl da 650 milyon TL ciro yapan Namet, İSO 500'de 120'nci sırada yer alıyor. 34 bin 600 metrekarelik Çayırova tesislerinde et ve şarküteri ürünleri üretimi yapan Namet, 2005'ten bu yana Kayarlar Grup bünyesinde faaliyet gösteriyor. Namet, bu yılın başında da Koç Holding'in Harranova'daki Besi Çiftliği'ni 15.5 milyon liraya devralmıştı. 


2010'DA TÜRKİYE'YE DÖNDÜ 

Türkiye'de adını Damat-Tween markasının sahibi Orka Group'a stratejik ortak olarak duyuran Nemir Kırdar, Adnan Menderes Hükümeti Sağlık Bakanı Lütfi Kırdar'ın yeğeni. İhtilal sonrası Lütfi Kırdar'ın Yassıada'daki yargılama sürecinde vefat etmesiyle ABD'ye giden Nemir Kırdar, 1982'de Investcorp'u kurdu. 1.2 milyar dolarlık servetiyle kraliçeyi de geride bırakarak İngiltere'nin en zengin 29'uncu işadamı olan Kırdar, 12 Eylül 2010'da yapılan referandumdan sonra Türkiye'ye dönerek yatırım kararı aldı. Türkiye'deki ilk yatırımını Agro ve Arena Bilgisayar'ın hissedarı Redington'a ortak olarak yapan Kırdar'ın, 90'ın üzerinde şirkette yatırımı var. 


Sabah Gazetesi


Geri Dön