19 / 04 / 2024

Nemrut Dağı'na teleferik yapımı önerisi mecliste!

Nemrut Dağı'na teleferik yapımı önerisi mecliste!

Nemrut Dağı'na ulaşımı kolaylaştırmak üzere teleferik yapımı önerisi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhttin Taşdoğan, Nemrut Dağı'na ulaşımı kolaylaştırmak üzere teleferik yapımı önerisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Taşdoğan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Taşdoğan ''Nemrut Dağı'na yaz mevsiminde dik ve yüksek yoldan ulaşılmaktadır Kış mevsimlerinde ise yüksek rakımından dolayı çok zor çıkılmaktadır. Dünyada güneşin doğuşunun ve batışının en iyi izlendiği Commagene Krallığına ait Timülüs'ün ve heykellerin sergilendiği bu alana yılda ortalama 100 bin civarında yerli ve yabancı turist gelmektedir. Çoğu orta yaş üzeri olan turistlerin bu alana ulaşımı çok sınırlı olmaktadır. Özellikle kış aylarında tamamen kapanmaktadır. Bölgeye gelen bu tursit sayıaı göz önüne alındığında, zaten zor şartlarda olan bölge halkına ciddi katkılar sağlayacağı muhakkaktır. Tabi ki ülkemizde döviz girdisi olarakta faydası büyük olacaktır'' diye konuştu.

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhttin Taşdoğan'ın soruları:
1- Adıyaman'ın ve dünyanın ortak kültür mirası Nemrut Dağı'na turistlerin ulaşımın teleferikle kolayca sağlaması yönünde Bakanlığınızın bir projesi veya çalışması var mıdır?
2- Böylesi büyük ve önemli bir projeyi yerli ve milli bir planlamayla gerçekleştirmek için Bakanlığınız diğer bakanlıklarla ve UNESCO ile uyumlu olarak bir proje hazırlayabilir mi?
3- Aynı zamanda ynine aynı bölgede kayak merkezi için de kullanılacak olan teleferik projesi hazırlanabilir mi?


Geri Dön