29 / 03 / 2024

Neşe Berber: Ekonominin yüzü gayrimenkulde gülüyor!

Neşe Berber: Ekonominin yüzü gayrimenkulde gülüyor!

Yenigün Gazetesi yazarı Neşe Berber bugünkü yazısında gayrimenkul sektörünün son dönemdeki durumunu değerlendirdi. İşte Berber'in o yazısı....



Gayrimenkul sektöründe Emlak Konut GYO ile başlayan ve GYODER ile büyüyen kampanyalara bir çok inşaat şirketi katılmaya devam ediyor. En son Mahall  Ankara  ve Mahall Bomonti  İzmir  projeleriyle kampanyaya destek veren Türkerler, oldu, Proje'den ev almak isteyenlere 60 ay vadede faizi sıfıra indirdi.



Türkiye’nin 15 Temmuz’dan sonra güçlü bir sınav veriyor. “Kamu, özel sektör, özellikle de halk bir araya gelerek siyasilerinde önderliğinde Türkiye’yi uçurumun kenarından çevirdi. Bu sınavdan ülke olarak başarıyla çıktık. Türkiye ekonomisine ilk desteği döviz bozdurup Türk lirasına çevirerek 15 Temmuz ertesi günü ülkemizin ekonomimizin yanındayız diyen bilhassa halkın kendisi oldu.

 

Güçlü Türkiye, güçlü ekonomi için biz de varız, vurgusunu diğer şirketlerde yapmaya başladı. Özellikle gayrimenkul şirketleri bugüne kadar olduğu gibi, bugün de üzerimize düşen sorumluluğu alıyoruz. Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörü olarak duruşumuzu gösterme zamanıdır. Türkiye ekonomisine güvenimizin bir ifadesi olarak fedakârlık yapma zamanı olduğuna inanıyoruz.'' diyerek Emlak Konut’un başlattığı bu kampanyaya katılarak sektördeki canlılığın devamı için çalışmaya ve halkıda ev sahibi yapmaya teşvik ediyorlar.

 

Türkiye'de yatırımların devam etmesi, ekonominin yükselerek iyiye gitmesi ve piyasaların hareketlenmesi için başlatılan bu kampanyalar ile ev sahibi olmak isteyenlerede büyük imkan doğmuş oldu.

 

Eylül'de yapılan bu kampanyaların sonucunu daha net göreceğiz elbette ama konuştuğumuz inşaat şirkettleri, bu kampanyaya büyük ilgi olduğu ve neredeyse ellerinde ev kalmadığı yönünde görüş bildiriyorlar. Buda Türkiye'nin ekonomisine gayrimenkul sektörünün büyük katkı sunduğunu bir kez daha vurguluyor.



Neşe Berber/ Yenigün


Geri Dön