25 / 04 / 2024

Nevşehir Külliyesi 2016'da hizmete açılacak!

Nevşehir Külliyesi 2016'da hizmete açılacak!

Nevşehir Belediyesi´nin , şehir kimliği ile örtüşen mimari ve sosyal donatıları ile birlikte geleceğe taşınacak en önemli eserler arasında ilk sırayı alacak Nevşehir Külliyesi´nin inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor.



Ali Dirikoç Bulvarı üzerinde, geleneksel şehir mimarisi ,taş malzeme ve modern sistemlerle donatılacak Nevşehir Külliyesi´nde inşaat çalışmaları, yüklenici firma çalışanlarınca aralıksız devam ediyor.


Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver´un de oluşturduğu çalışma ofisi ile daha yakından takip ettiği Nevşehir Külliyesi´ nin yapımı için hayırseverlerin de yardım ve katkılarının yoğun şekilde devam ediyor.


Nevşehir Belediyesi´nin 10 milyon TL ile katkı sağladığı Nevşehir Külliyesi´nin en kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete kazandırılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Külliyesi´nin yapımına sağladıkları katkılardan dolayı hayırseverlere teşekkür etti.


3 kattan oluşacak ve içerisinde iç ve dış bölümlerinde 11 bin 500 kişinin ibadet edebileceği Selatin Camii, Gasilhane, Gusülhane, Morg, Kadın ve Erkek Taziye Evi, 500 kişilik Konferans salonu, Kütüphane, otopark , market ve dini eğitimlerin gerçekleştirileceği çeşitli sosyal donatıların bulunacağı Nevşehir Külliyesi ile birlikte 52 bin metrekarelik bir de şehir meydanının oluşturulacağını aktaran Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Külliyesi´nin 2016 yılında vatandaşların hizmetine kazandırılmasının planlandığını sözlerine ekledi.


Kapadokya Muşkara Haber


Geri Dön