26 / 04 / 2024

Nevşehir Şifa Meydanı Köprülü Kavşağı 39 günde tamamlandı!

Nevşehir Şifa Meydanı Köprülü Kavşağı 39 günde tamamlandı!

Nevşehir Belediyesi tarafından şehir merkezine kazandırılan 5. gerdanlık olarak da nitelendirilen Şifa Meydanı Köprülü Kavşağı 39 günde tamamlandı. Şifa Meydanı Köprülü Kavşağı ile trafik yoğunluğunda ciddi rahatlama sağlandı.



Nevşehir’in 2000 Evler Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi Devlet Hastanesi Kavşağı’nda özellikle son yıllarda artan trafik yoğunluğunun ciddi anlamda hafifletilmesinin yanı sıra, Nevşehir Devlet Hastanesi’ne acil hasta taşıyan ambulanslara bu alanda özel bir ulaşım ağı oluşturarak, ulaşımlarının daha rahat bir şekilde sağlanması amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından başlatılan Şifa Meydanı Köprülü Kavşağı’nın yapımı tamamlandı.


39 GÜNDE HİZMETE AÇILDI


Nevşehir Belediye Başkanı Hasan  Ünver yaptığı açıklamada,  kimi zaman gece yarısını bile geçen  yorucu ve zahmetli çalışmalarla 39 gibi kısa bir sürede tamamlanan Şifa Meydanı Köprülü Kavşağı’nı hizmete kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.


Nevşehir’de belediyecilik alanında önemli yatırımlara imza attıklarını ve bundan sonraki süreçte de aynı kararlılık içerisinde bu yatırımların süreceğini aktaran Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver: “Nevşehir’in gerek bugünü ve  gerekse de geleceğine  yön veren yatırımlarla halkımıza en nitelikli hizmetleri vermeye çaba harcıyoruz. Mesai tanımaz bir anlayış içerisinde halkımızın daha nitelikli hizmetlerden yararlanmaları için başta hükümetimiz ve değerli vekillerimiz ile birlikte özverili şekilde çalışmalar yapıyoruz ”dedi.


ŞİFA MEYDANI GÖZ DOLDURUYOR


Öte yandan Nevşehir Belediyesi tarafından Nevşehir Devlet Hastanesi civarında  oluşturulan Şifa Meydanı çevre düzenlemesi ve yol genişletme kapsamında 3 farklı alanda dinlenme parkı vatandaşların gözdesi haline geldi. Toplam  35 bin metrekarelik bir alandaki yeşil alan ağı oluşturulmasıyla 5 bini aşkın fidan ve çeşitli türde süs bitkisi toprakla buluştu.


Nevşehir Belediyesi tarafından Devlet Hastanesi Şifa Meydanı’nda 320 bin metrekarelik bir alanı içine alan yol genişletme ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında hayırsever işadamı Ulutaş ve Erkan Dirlik tarafından aileleri adına yapılan 2 şerefeli Şifa Camii'nin de kısa süre içerisinde ibadete açılması planlanıyor. Ayrıca caminin hemen alt bölümünde yer alacak ve Nevşehir Belediyesi'nin kontrolünde bulundurulacak 22 yatak kapasiteli dinlenme merkezi de bu çerçevede halkın hizmetine sunulacak.


Akşam


Geri Dön