23 / 04 / 2024

Nevzat Doğan: Sürekli otopark yapmakla sorun halledilmez!

Nevzat Doğan: Sürekli otopark yapmakla sorun halledilmez!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, muhalefetin şerh koyduğu imar planı maddesi ile ilgili, "Her eve bir araçlık yer verilmesi konusunda ısrarcı olmalıyız. Sürekli otopark yapmakla bu iş halledilemez" dedi...



İzmit Belediyesi'nin 2014 yılı ilk meclis toplantısı, İzmit Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıyı İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan yönetti. Tüm meclis üyeleri ile tokalaşan Doğan, üyelerin yeni yılını kutlamayı da ihmal etmedi. Toplantı açılış ve yoklama ile başladı. 5393 sayılı Belediye Kanununun 24. 

maddesi a bendi gereği, 'Belediye meclisi üyeleri arasından en az üç ve en fazla beş kişiden oluşan ihtisas komisyonları kuruldu. Yerel seçimlere üçe aya yakın bir süre kaldığı için komisyonlar değişmedi.


KOMİSYONLAR YENİLENDİ 


Plan ve Bütçe Komisyonu, imar Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Eğitim ve Gençlik Komisyonu, Kültür, Turizm ve Sanat Komisyonu, Sosyal Hizmetler Komisyonu ve Türlü İşler Komisyonu üyelerinin seçime kadar devam etmesi oy birliği ile kabul edildi. Konuyla ilgili konuşan Doğan, sürecin zaten kısa olduğunu söyledi. 

Daha sonra Denetim Komisyonunun oluşturulması için kapalı oylama yapıldı. Komisyon için AKP'li Hasan Kırlı, AKP'li İsmail Gündaş, AKP'li Mahmut Öztürk ve CHP'li Fikret Gökmen ile CHP'li Cengiz Özcan'ın isimleri önerildi. 


MUHALEFET ŞERHİ 


Yapılan gizli oylama sonunda Hasan Kırlı 33, Cengiz Özcan 31, Fikret Gökmen 32, Elif Bülbül 1, Cengiz Çakar 2, Ali Yılmaz 1, Erkan Aksoy 1 oy aldı. Denetim Komisyonu bu isimlerden oluştu. Gündemin 15. maddesinde bulunan İzmit Belediyesi uygulama imar planı notlarına askı süresi içinde yapılan itirazlar değerlendirildi. 

Muhalefet ilgili maddeye şerh koydu. Konuyla ilgili konuşan CHP'li İsmail Sağıroğlu, "Önerilerimizi iki aydır konuşuyoruz ama bu işin aciliyeti var. Bu konuyu Büyükşehir'de de konuşacağız, tartışacağız. Bu, Kocaeli'nin yapılaşmasını ilgilendiren bir konu" dedi. 


PLAN NOTLARI YETERSİZ 


Bürokratların olaya eleştirel yaklaştığını belirten Sağıroğlu, "İzmir'den konu ile ilgili plan notları getirdim. Bazıları kabul edilmiş. Hepsinin kabulü olmazdı ama Kocaeli'nin ya da İzmit'in sorununu çözecek set altı otopark olabilirdi. Yola göre yüksek olan arsalarda ön bahçe kazılarak otopark yapılabilir. Biz bunu da reddettik. Ama otopark sorunu bununla çözülebilirdi. Terasların üstüne çatı yapılabilsin isterdik. Vatandaş bunu kötüye kullanır dendi ama bunu denetlemek de belediyenin elinde. Bu gerekçeler ile bu plan notlarını yetersiz buluyoruz" diye konuştu. 

ÖRNEK PLANLAMA Doğanın en çok dikkatini çeken konu otopark konusu oldu. Doğan, "Bence bu konu tartışılması gereken bir konu. Uç eve bir otopark demenin realist bir yaklaşımı olmalı" dedi. Sağıroğlu, "Bunu projeyi bekleyen insanlar var. 

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Ozak bu konuyu beklettiğini söyledi. Bu konu Büyükşehir'de tartışılabilir" şeklinde konuştu. 

Doğan ise, "Bu mevcut plan notları bizim belediyemizin her alanda olduğu gibi bu alanda da diğer belediyelere örnek bir planlama. Belki de Kocaeli'de ilk defa bir standart birliği sağlanacak" dedi. 


AKMEŞE'YE KURUÇEŞME MODELİ 


Büyükşehir meclis üyelerinin otoparkla ilgili kısmı yeniden gözden geçirmesini isteyen Doğan, "Her eve bir araçlık yer verilmesi konusunda ısrarcı olmalıyız. Sürekli otopark yapmakla bu iş halledilemez. Türk inşam aracını evinin önünde olmasını istiyor. Buna yönelik planlama yapılmasını uygun görüyorum" ifadelerine yer verdi. 

İlgili madde CHP'lilerin red oylarına rağmen AKP'li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi. Akmeşe'de yapılaması planlanan cephe iyileştirme projesi teklifi ile ilgili söz alan Doğan, "Kuruçeşme'de uyguladığımız sistemin aynısını Akmeşe'de de uygulamayı planlıyoruz. Cephe iyileştirmesinin tüm bedeli belediyemiz tarafından karşılanacaktır" dedi. 



Kocaeli Bizim Yaka


Geri Dön