26 / 04 / 2024

Nevzat Doğan: Yeni İzmit'e yeni meydanlar yapılacak!

Nevzat Doğan: Yeni İzmit'e yeni meydanlar yapılacak!

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, kentsel dönüşüm hamlesi başlatacaklarını ifade ederek, Efe Petrol ve Halkevi'ndeki dükkanların kamulaştırılmasıyla yeni kentin yeni meydanlara sahip olacağını vurguladı.



"Hesap veriyoruz" isimli programla 1 yılını değerlendiren İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Yeni bir izmit" yarattıklarını ifade ederek, yeni projelerinden de bahsetti. Kentsel dönüşüm hamlesi başlatacaklarını ifade eden Doğan, Efe Petrol ve Halkevi'ndeki dükkanların kamulaştırılmasıyla yeni kentin yeni meydanlara sahip olacağını vurguladı.


İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, seçilmesinden bu yana geçen bir yıllık sürede yaptıklarını anlatmak için "Hesap veriyoruz" başlıklı bir basın toplantısı düzenledi. Cumhuriyet Parkı içindeki Cumhuriyet Kafe'de ilk olarak kahvaltı veren İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, belediye başkanı olarak izlediği vizyonu ve hayata geçirdiklerini anlatan uzun bir konuşma yaptı. Doğan'ın toplantısına, yerel televizyon ve gazetecilerin temsilcileri tam kadro katıldı. 


ALLAH VE HALK 


Çalışmalarındaki en büyük destekçinin önce Allah, sonra da halk olduğun savunan Nevzat Doğan, görevde olduğu toplam 6 yıl içinde her kesime hizmet yaptıklarını söyledi. Doğan, "İzmit'i bir marka şehir yapmak için çok çalıştık. Bunların bazıları yaşamda hissedildi, bazıları daha şimdi hissedilmedi. Beş yıl, on yıl, belki yirmi yıl sonra, yeni İzmit'in sloganıyla başlattıklarımızı İzmit'imiz görecek. Bu anlamda en büyük desteğimiz tabii ki yüce Allah'tan sonra halkımız olmuştur. Biz İzmit halkını hep arkamızda hissettik, yoksa o rant çevreleriyle bu kadar başarılı mücadele edemeyecektik" dedi. 


BORÇSUZ BELEDİYE 


Konuşmasının ikinci bölümünde belediyenin para sıkıntısı olmadığını ileri süren Doğan, amaçlarının tamamen borçsuz bir belediye oluşturmak ve Türkiye'ye örnek gösterilmek olduğunu söyledi. Doğan, "Muhalefet, 'kapınızda işçiler eylem yapıyor' demiyor. Sadece vergi borcu diyorlar. 

Şimdi biz borçlarımızı sıfırlamak için SGK'ya müracaatımızı yaptık. Hedefimiz bu dönem sonunda Türkiye'ye örnek, vergi ve SGK borcu olmayan bir İzmit Belediyesi'dir. Bunu başaracağız. Kolay değil, yılların birikmiş o vergi borçları ama inandık başaracağız" ifadelerini kullandı. 

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, dün sabah Cumhuriyet Parkı'nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek projelerini anlattı. 


ÇEVRECİ BELEDİYEYİZ 


Konuşmasının devamında, çocuklara, gençlere ve emeklilere yönelik hayata geçirdikleri projeden söz eden Nevzat Doğan, İzmit Belediyesi'nin çevreci bir belediye olduğunu kaydetti. Başkan Doğan, "Emeklilerimizin emekli evleri, evde bakımlarımız bizim boynumuzun borcu görevler. 

Ağaç dikimi ve ağaçlandırmayı önemsedik. İzmit'imizi daha yeşil bir hale getirdik. Geri kazanımda örnek bir belediyeyiz. Köylerdeki gübrelere kadar onları geri dönüşüme kazandırıyoruz. Bisiklet yolları ve binalarda ilk defa yağ tutucuları zorunlu kıldık" ifadelerine yer verdi. 


YAPILARLA MÜCALEDE ETTİK 


İzmit Belediyesi'nin çok eleştirildiği bina yıkımlarına da kısaca değinen Nevzat Doğan, kaçak yapılarla mücadele ettiklerini ve söz konusu bu mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. Doğan, kent için siyasi risk de aldıklarını söylediği konuşmasında, "Kaçak yapıyla ilgili gözümüzü kırpmadan mücadele ediyoruz. En zengin fabrikatörünün ofisine kadar ya da belli bir siyasi yakınlık duyabileceğimiz ama kaçak olduğun bildiğimiz kişilerin yapılarına kadar. Hatta seçime üç ay kala, siyasi risk alarak bu konuda nasıl durulması gerektiğini de gösterdik. Çok haksız eleştirilerde aldık" diye konuştu.


RESTORE ETTİK 


Konuşmasının ilerleyen bölümünde, kültür, eğitim ve tarih konusunda çalışmalarından söz eden Doğan, "Pişmaniye festivali de başlattık. Ya miıtevazi olmayalım, yapılmadı şimdiye kadar. Yurt dışında da pişmaniyeyi tanıtmaya çalışıyoruz. Çorba çeşmesi Türkiye'ye örnek oldu. Birçok belediye bizden örnek alarak hayata geçirdi. Şehrin görünüşünü de değiştirmeye çalışıyoruz. El atmadığımız yer kalmadı. Bulunduğumuz parkın, Yeni Cuma'nın parkı. Bunlardan çok fazla bahsetmeye gerek yok, eski hali yeni hali ortada. Hiçbir dönemde olmadığı kadar tarihe sahip çıktık. Onlarca tarihi eserimizi restore ettik" dedi. 


SEÇİM VAATLERİ 


2014 yılı seçim vaatleri arasında iddialı projeler olarak yer alan, 3D Yazıcı Merkezi, Deniz Festivali, Eğitimde Sanal Gerçeklik Küresi, kent meydanları, olimpik havuz, Biogaz projelerinin son durumuyla ilgili bilgi veren Başkan Doğan, söz konusu büyük projelerinin ön çalışmalarının noktalandığını ve yakın bir zamanda hizmette olacağını aktardı. "Belediyelerin ilk yılları kuluçka yıllarıdır. Biz sabırla yeni dönem projelerini ince ince hazırlıyoruz. Büyük bir kısmı artık uygulama safhasına geldi" diyerek bilgi veren Nevzat Doğan, geçen yılki seçim vaatleriyle ilgili şunları söyledi: 


1 YIL İÇİNDE TAMAM 


"Dört ay içerisinde inşallah 3D yazıcılarıyla halkımız, gençlerimiz tanışacak. Hazırlıkları şu anda devam ediyor. Deniz festivali önümüzdeki ay inşallah ilk defa yapılacak. Eğitimde sanal gerçeklik küresinin her şeyini bitirdik, her şeyimiz hazır sadece yerle ilgili bir belirsizlik var. Eski Valilik binasını derhal yıkacağız, orası yer altı otoparkı ve kent meydanı olacak. Perşembe pazarının bulunduğu bölge yine bir kent meydanı olarak sunulacak. Olimpik havuzumuz için Seka Park'ta zemin etüdü yapılıyor. 

Zannediyorum birkaç ay içinde inşaata başlayacağız. İnşallah bu bir yıl içinde biogaz projesinin temelini atmak, hem köydeki gübreyi daha verimli hale getirmek hem de ondan elektrik elde etmek istiyoruz. Şu anda zor kısımlarını geçtik." 


GAZİ LİSESİ KÜTÜPHANE OLUYOR 


Önümüzdeki yıllarda yapmak istediği projelerden de söz eden Doğan, Gazi Lisesi, İzmit Lisesi ve Sanat Sokağı'nın bir bütün haline getirilerek yeni bir görünümün kazanacağını ve Gazi Lisesi'nin tarihi olmayan ek binalarının yıkılacağını söyledi. İzmit Lisesi ve Gazi Lisesi'nin şehir dışına taşınacağını yenileyen Doğan, Gazi Lisesi'nin elde kalan tarihi binasının ise kafe-kütüphane haline getirileceğini söyledi. Doğan, "Gazi Lisesi'nin, İzmit Lisesi'nin kız meslek lisesinin şehir dışına çıkarılması, sanat sokağıyla birleştirilmiş bir meydan ve ortasında Gazi Lisesi düşünüyoruz. 

Meydanın ortasında Gazi Lisesi'nin binası, şehrin kent kütüphanesi, bir elektronik kütüphane, kafe kütüphane olacak. Orası bir kültür alanına dönüşecek. Şimdi artık okulların yerleri de belli oldu. İzmit Lisesi'nin bir ilköğretim okulu içine getirilmesini planlıyoruz" dedi. 


EFE PETROL'E MEYDAN 


Yeni projelerden söz etmeyi sürdüren Nevzat Doğan, Pazar Pazarı'nın şimdiki Kız Meslek Lisesi'nin bulunduğu alana taşınacağını söyledi. 

Doğan, Valilik Konağı'nın bulunduğu alanında bir tarih ve sanat alanı haline getireceğini söyledi. Doğan'ın sözünü ettiği projelerden biri ise ve Kız Meslek Lisesi'nin yerine yapılacak otopark oldu. Efe Petrol'ün de kamulaştırılacağını aktaran Doğan, şu bilgileri verdi: "Efe Petrol'ün kamulaştırmasını yapacağız. O bölgenin de bir meydana geldiğini o bölgenin de bir meydana geldiğini bir hayal ediniz. Bunun içinde pişmaniyeciler ve balıkçılar da var. Ve ayakkabıcılar çarşısı, bu bölgeye yeni bir projemiz var. Bir tanesi mevcut ayakkabıcılar çarşısının revize edilmesi, ikincisi orada yeni bir kentsel dönüşüm yapıp yeni bir ayakkabıcılar çarşısının yapılması." 


OYUMUZ 48 BUÇUK 


Konuşmasının son kısmında basın mensuplarının sorunlarını yanıtlayan Nevzat Doğan, parti AKP'nin İzmit'te oylarının arttığını ve 48 buçuk olduğunu iddia etti. Doğan, "AN-AR'ın yaptığı araştırmalarda İzmit'te oyumuz yüzde 48 buçuk. Seçimlerdeki hedefimizde en azından yüzde 50'yi geçmektir. Bu da büyük Türkiye anlamında İzmit'imizin vereceği destektir" dedi. Kentin denizle buluşmasını istediklerini belirten Nevzat Doğan, "Özellikle Kültür Tepesi'nin ikinci etabını yaparken şehir karşı tarafla bütünleştirmenin planlarını yapacağız. Bunu da ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşacağız" dedi. 


Kocaeli Manşet


Geri Dön