29 / 03 / 2024

New York Belediye Başkanı Eric Adams maaşını Bitcoin olarak istiyor!

New York Belediye Başkanı Eric Adams maaşını Bitcoin olarak istiyor!

ABD'nin New York kentinin yeni belediye başkanı Eric Adams, maaşının Bitcoin olarak ödenmesini talep ediyor. 



ABD’nin New York kentinde belediye başkanı seçilen Eric Adams, ilk üç maaş ödemesini bitcoin olarak almak istediğini açıkladı. 

NTV'de yer alan habere göre; eski polis şefi, Ocak ayında belediye başkanı Bill de Blasio'nun görev süresinin sonunda,  bu hafta seçildi.  Adams, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda New York'u "kripto para endüstrisinin merkezi" yapma niyetinde olduğunu söyledi. 

Diğer taraftan, Adams'ın yorumları, yeniden seçilmesinin ardından ilk maaşını bitcoin olarak alacağını açıklayan Miami belediye başkanı Francis Suarez'in ardından geldi. Suarez de Miami'yi kripto para birimi yatırımları için bir merkez haline getireceğini dile getirdi. Adams, kripto para biriminde üç aylık maaş talep ederek rekabeti artırdı. 

New York Belediye Başkanı Eric Adams maaşını Bitcoin olarak istiyor!

Suarez ayrıca, geçen Ağustos ayında kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan CityCoins tarafından devam eden MiamiCoin adlı bir kripto para biriminin kurulmasına yardımcı oldu. Washington Post'a göre, bir kişinin bilgisayarında oluşturulan para biriminin değerinin yüzde 30'u şehrin harcamaları için gönderiliyor ve şimdiye kadar 7 milyon dolar toplandı.

"NEW YORK KRİPTO PARA ENDÜSTRİSİNİN MERKEZİ OLACAK"

Adams, New York'ta Miami’dekine  benzer bir uygulamayı hayata geçirmeyi istediğini söyleyerek, Twitter’dan paylaştığı gönderisinde, "New York'ta her zaman her konuda öncüyüz. Bu yüzden belediye başkanı olduğumda ilk üç maaş çekimi bitcoin olarak alacağım. New York, kripto para birimi endüstrisinin merkezi olacak. Sadece bekleyin ve görün!” açıklamasını yaptı.

New York Belediye Başkanı Eric Adams maaşını Bitcoin olarak istiyor!

Diğer yandan New York'u bitcoin  için bir merkez olarak hali getirmeye çalıştığında güçlü bir muhalefetle karşılaşabilir. Kripto para birimi, geçmişte çevresel etkisi sebebiyle ağır bir şekilde eleştirildi. Ayrıca, New York valisi olarak seçimlere katılacak olan New York Başsavcısı Letitia James, geçtiğimiz günlerde kripto para şirketlerine yönelik bir soruşturma başlattı.

Fed kararı Bitcoin'i nasıl etkiledi? 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön