25 / 04 / 2024

Fed kararı Bitcoin'i nasıl etkiledi? 

Fed kararı Bitcoin'i nasıl etkiledi? 

ABD Merkez Bankası Fed'in faizi sabit bırakıp tahvil alımlarını 15 milyar dolar düşürmesi, kripto para piyasasında bir hareketlilik yaratmadı.



Tüm piyasaların ilgiyle beklediği Fed'in faiz kararı açıklandı. Hürriyet'te yer alan habere göre; Fed faizleri yüzde 0-0.25 aralığında sabit tutarken tahvil alım programını da 15 milyar dolar düşürdü. Altın Fed'in kararıyla beraber satış görürken dolar kuru da bir miktar güç kazandı.

KRİPTO PARALAR BAĞIMSIZ HAREKET ETTİ

Fed'in kararını açıklaması sonrasında kripto paralarda sert fiyat hareketleri görüldü. Bitcoin 63 bin dolar seviyesinde işlem görüyordu ve bu seviyelerde işlem görmeye devam etti. Ethereum da dün kırdığı rekor sonrasında hafif kar satışlarıyla karşılaşsa da güçlü duruşuna devam etti. 

 Fed kararı Bitcoin i nasıl etkiledi? 

Bitcoin saat 06:29 itibarıyla yüzde 0.45 oranında gerilemeyle 62 bin 405 puandan işlem görmeye devam ediyor. Ethereum ise yüzde 1.30 oranında kayıpla 4548 dolardan alıcı buluyor.

SHIBA INU'DE DÜŞÜŞ HIZLANDI

Kısa zamanda yüzde 800'ün üzerinde prim kazanan Shiba Inu ise bir yatırımının büyük satışlar yapması sebebiyle panik olan diğer yatırımcıları da etkiledi. Shiba Inu 0.00007000 dolar seviyelerinden 0.00005300 seviyelerine kadar indi. Bugünkü kaybı ise yüzde 6'ya yaklaştı ve 0.00005848 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Fed kararı Bitcoin i nasıl etkiledi? 

Dogecoin de sakin kaldı 

Dogecoin önceki hafta yükseliş hareketi gösterse de yine olağan seyrine devam etti. 28 Ekim'de 0.33 dolar seviyesine çıkan Dogecoin şu an da 0.26 dolar seviyesinde yatay seyirle işlem görüyor.

JP Morgan Bitcoin'e değer biçti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön