18 / 04 / 2024

NG Kütahya 350 milyon TL'ye fabrika kuracak!

NG Kütahya 350 milyon TL'ye fabrika kuracak!

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, memleketleri olan Kütahya’da, 400 milyon dolar yatırımla sekizinci fabrikalarını açmayı planladıklarını söyledi...



Kütahya’da 7 olan üretim tesis olan NG Kütahya Seramik yeni fabrikasını açmayı planladığını belirtti.

Dünya'dan Osman Kılıç'ın haberine göre; NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, memleketleri olan Kütahya’da 7 olan üretim tesislerinin sayısını 8’e çıkarmak için harekete geçtiklerini dile getirdi. Türkiye’de olumlu bir ortam olduğunu ve yeni yatırıma hazırlandıklarını belirten Güral, “Memleketimiz Kütahya’daki 7 olan fabrika sayımızı 8’e çıkarmak için fizibilite çalışmalarına başladık. Mevcut fabrikalarımızda bugün yüzde 100 tam kapasiteyle çalışarak günde 100 bin metrekare seramik üretimi yapıyoruz. 2020’nin ilk çeyreğinin sonunda her şey planladığımız gibi giderse yaklaşık 350 ile 400 milyon TL’lik bir yatırım bedeli ile yeni yatırımımızı hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

NG Kütahya 350 milyon TL ye fabrika kuracak!

Türkiye’nin 2020 yılına ekonomik anlamda güzel bir giriş yaptığını söyleyen Güral, “Bugün baktığımızda faiz oranlarının düşük olduğunu, dövizin ise stabil seviyede seyrettiğini görüyoruz” diye konuştu.

"İhracatta büyüyoruz"

NG Kütahya Seramik’in verimli bir yılı geride bıraktığını kaydeden Güral, şöyle devam etti: “Dünyanın en büyük seramik üreticilerinden İtalya ve İspanya Türk ürünlerini ihraç eden seramiğin doğduğu topraklar olan Çin pazarında aktif bir konumda yer alan marka olarak global marka olma yönünde attığımız dev adımlara yenilerini ekliyoruz. Bu kapsamda yatırım yaptığımız en yeni teknolojilerle dünyanın en büyük ebatlarına sahip ürünlerimizi dünya pazarlarına sunduk” dedi.

2018 yılından bu yana ihracatımızı artırma çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getiren Güral, “2019 yılında ihracatımızı yüzde 56 oranında artırdık ve 79 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. Bu adımlar sonucunda 2020 yılında ise yüzde 42’lik ilave bir artış hedefliyoruz. Diğer taraftan şirket olarak yurtiçinde 231, yurtdışında ise 49 olan mağaza sayımızı artırmak için yatırımlarımıza devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

İstanbul Yeni Havalimanı'na NG Kütahya Seramik imzası!

 


Geri Dön