25 / 04 / 2024

Nicolas Maduro'dan Türk inşaat şirketlerine övgü!

Nicolas Maduro'dan Türk inşaat şirketlerine övgü!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro yaptığı açıklamada "Türk inşaat şirketleri Venezuela'da çok güzel inşaatlar yaptı. Havalimanına inerken Türk şirketinin yaptığı inşaatları görebilirsiniz. Ankara'dakilere benziyor." dedi.



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Nicolas Maduro, "Bizim, yani Bolivarcılar hakkında konuşulduğunda, soylu, asi, yardımsever, çalışkan hem de çok çalışkan diye konuşulmalıdır. Venezuela halkı kardeşlik için kollarını açtığında, onu gerçekten açar ve biz uzun bir zaman önce kardeşlik için kollarımızı ve gönlümüzü asil bir tarihe sahip olan, savaşçı, birçok savaş kazanmış, galip Türk halkı için açmaya karar verdik." diye konuştu.

Maduro, Erdoğan ile görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek "Ekonomik, iş, iktisadi, askeri, madencilik, eğitim ve kültürel alanda gelişmeye devam etmek için anlaşmalar imzaladık. Gelişmiştik ve daha da gelişeceğiz. Buradan çıkan her şey hakkında 2019, 2020, 2021 ve 2022 yılları için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum. Karşılıklı yatırımcıların, güçlü ekonomik temelinin, iki ülke arasındaki ilişkilerin 2025, 2030 ve daha ilerisine dayandığını gördük." dedi.

- "Türk şirketleri Venezuela'da çok güzel inşaatlar yaptı"

Maduro, Türkleri ülkesine yatırım yapmaya teşvik ederek "Venezuela, her alanında Türk yatırımcıya açıktır, bunu böyle imzaladık, böyle anlaştık ve böyle duyuruyoruz. Türk yatırımcılar, petrol üretiminde, rafinesinde, altın üretmek için petrokimyada, elmasta, koltanda, demirde, alüminyumda ve turizmin ilerlemesinde ticareti geliştirmeye ve güçlendirmeye devam edecekler." açıklamasını yaptı.

Ülkesindeki çalışmalara değinen Maduro, şu şekilde devam etti:

"Bizim, bütün halkımızın eğitimini güvence altına alan sosyal programlarımız ve sosyal sorumluluklarımız var. Venezuela bir mucize gösterdi, eğitimde devrim yaptı. Eğitim ve kültür alanında işbirliği için bir anlaşma imzaladık. Venezuela konut meselesinde bir mucize daha gösterdi, bu yıl halkımıza teslim edilmek üzere 250 bin ev hedefine ulaşacağız. Türk inşaat şirketleri Venezuela'da çok güzel inşaatlar yaptı. Havalimanına inerken Türk şirketinin yaptığı inşaatları görebilirsiniz. Ankara'dakilere benziyor." 

 


Geri Dön